16 / 04 / 2024

Kavan Yapı Girne'de 250 dairelik projeye imza atıyor!

Kavan Yapı Girne'de 250 dairelik projeye imza atıyor!

Kavan Yapı, Bağdat Caddesi, Suadiye, Erenköy gibi merkezi lokasyonlarda dönüşüm projelerine odaklandı. Şirketin CEO'su Şemsettin Kavan, "2015'te 100 milyon dolarlık yatırımla 400 lüks konut yapacağız" dedi



2015'te 100 milyon dolarlık yatırım hedefleyen Kavan Yapı, Bağdat Caddesi, Suadiye, Caddebostan, Şaşkınbakkal ve Erenköy bölgelerindeki eski binaları dönüştürecek. Merkezi lokasyonda dönüşüm projelerine odaklanan şirket, 400 konutu hayata geçirecek. Her biri 1 ila 6 milyon TL arasında olacak daireleri 2016'da tamamlayıp satışa çıkaracak olan Kavan Yapı, bölgedeki park sorununu da çözmeyi hedefliyor. Kavan Yapı CEO'su Şemsettin Kavan, yanlış lokasyonda yapılan ve topraktan satışa sunulan lüks konutların balona neden olduğunu söyledi. Kavan, "İnsanlar görmediği konutu satın almaktan çekiniyor. Bu nedenle biz projelerimizi tamamlayıp sonrasında satışa çıkarıyoruz" dedi. Yanlış lokasyonda yapılan lüks projelerin çok talep görmediğini vurgulayan Kavan, merkezi lokasyonlara odaklandıklarını ifade etti. 


GÜÇLÜ ÖZSERMAYE ŞART 

Kentsel dönüşüm projelerine girecek şirketlerin güçlü özsermayeye sahip olması gerektiğini vurgulayan Kavan, şunları anlattı: "Buna sahip olmayan bazı şirketler kira maliyetinden kaçtıkları için verdikleri sözü yerine getirmeden konutları teslim etmişler. Bu da güven problemine neden olmuş. Şu anda Kadıköy, Suadiye, Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal, Erenköy ve Göztepe'de arz var ama talep yok. İnsanlar 1 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklar ama ortada hiçbir şey yok. Dolandırılmaktan korkuyorlar. Bu nedenle biz projelerimizi tamamladıktan sonra satışa sunuyoruz." 


KİRA MALİYETİ YÜKSEK

Kentsel dönüşümde ciddi bir taşıma ve kira maliyeti olduğunu vurgulayan Şemsettin Kavan, "Hele bunu Bağdat Caddesi, Erenköy gibi yerlerde yapmayı planlıyorsanız bu maliyet daha da artıyor. Bir projemizin sadece kira ve taşıma maliyeti 1.5-2 milyon TL'yi buluyor. 100 milyon dolarlık yatırımın sadece kira ve taşıma maliyeti 7 milyon dolar" diye konuştu.


GİRNE'DE OTEL YAPACAK

Şemsetin Kavan, Kıbrıs'ta da projeler yaptıklarını ve adanın TC kökenli en büyük firması olduklarını ifade etti. Kavan "Girne'de 250 dairelik proje yaptık. Yüzde 85'i satıldı. 2015'te 250 dairelik yeni bir projeye başlıyoruz. Şubat 2016'da satışına çıkacağız" dedi. Girne'de 5 yıldızlı otel yapmayı hedeflediklerini belirten Kavan, arsayı aldıkları ve bunun için 100 milyon dolarlık yatırım planladıkları bilgisini verdi.


Sabah


Geri Dön