19 / 04 / 2024

Kayseri Büyükşehir ihalesinde flaş gelişme: Başkan yardımcısı istifa etti!

Kayseri Büyükşehir ihalesinde flaş gelişme: Başkan yardımcısı istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart’ta kapalı ihale usulü ile tanesini 100 bin liraya sattığı villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev görevinden istifa etti.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 10 Mart 2020 tarihinde Talas ilçesinde Erciyes manzaralı 221 adet villa parselini kapalı ihale usulü ile satışa çıkardı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, AKP’li belediye parselleri tek tek satmak yerine toplu satışa çıkarıp, Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odası’na ortalama 100 bin TL’den 22 milyon liraya sattı.

AKP'Lİ YÖNETİCİLER ORTAK OLDU

Sanatkârlar Odası ilk taksidi yatıramayınca parsellere Kayseri Büyükşehir Belediye İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ'un çocukları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticileri ve AKP'li Talas Belediyesi yöneticilerinden birçok kişi ortak oldu.

AKP'Lİ BELEDİYE 40 MİLYON TL ZARAR ETTİ

AKP'li belediye tarafından ortalama 100 bin liradan satılan parseller, ertesi gün alıcılar tarafından 300 bin liradan satışa çıkarıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tek tek satmak yerine toplu satışla 22 milyona sattığı parsellerden 40 milyon lira zarar ettiği öne sürülmüştü.

“ETİK DEĞİL”

Skandal ihalenin gündeme gelmesinden sonra AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “İhale tamamen hukuka uygun ancak etik olmayan belediye çalışanlarının da bu işin içerisinde olmasıdır. Burası hukuk devletidir, hiçbir şeyin arkasına sığınmıyoruz. Belediye ya da yan kuruluşlarında buradan alan, bu işe bulaşan varsa kendilerinin geri iade etmeleri ve bu işin içinden tamamen sıyrılması talimatını verdim” diye konuştu.

AKP'Lİ BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

Yaşanan gelişmelerden sonra villa parsellerinden satın alan AKP'li Talas Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev'in görevinden istifa ettiği, aldığı villa parselini de iade edeceği belirtildi. İlker Sülev’in, ‘Proje ve Etüt Daire Başkanlığı’nda görevlendirildiği ortaya çıktı.

DİĞER İSİMLER DE İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu istifadan sonra gözler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ile İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ’un yanı sıra villa parsellerini satın alan diğer yöneticilere çevrildi. Bu isimlerin önümüzdeki günlerde istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde villa parseli satışında yolsuzluk iddiası!


Geri Dön