25 / 04 / 2024

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı devam ediyor!

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı devam ediyor!

YDA Group 'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi, şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje oldu.




YDA Group, kamu-özel ortaklığı modeliyle yapımı süren bin 583 yataklı "Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü" projesinin finansmanında yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladı. 


YDA Group'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk şehir hastanesi projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi, şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje oldu. 


YDA Group Kurumsal Finansman Başkanı Türkekul Doğan, 420 milyon euroluk dev yatırımın 105 milyon eurosunun öz kaynaklarıyla, 315 milyon eurosunun ise anlaşma sağlanan bankalar tarafından karşılanacağını ifade etti. 


Doğan, yaklaşık 600 bin metrekare alanda yapılan hastane için bugüne kadar yapılan yaklaşık 40 milyon euroluk harcamanın yüzde 75'inin YDA Group ve yüzde 25'inin İtalyan INSO ortaklığıyla kurulan ATM Sağlık Kayseri Yatırım ve İşletme AŞ'nin öz kaynaklarıyla sağlandığını kaydetti. 


Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak kamu-özel ortaklığı projelerinin öncülüğünü yaptıklarını belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı: 


"Kamunun tecrübesi ve özel sektörün dinamizmi ile yapılacak bu projelerde kanun değişikliğiyle tüm dünyada kabul edilen, kredilendirilebilir dokümantasyonumuz oluştu. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı idare tarafında da yeniden yapılandırma yaparak önemli adımlar attı. Bu projelerin en önemli avantajlarından biri, yatırımında kamu bütçesine yük getirmemesidir. Bir anlamda yatırımların özel sektör finansmanının marifetiyle yapılmasına dayalı bu projelerde, Kayseri Şehir Hastanesi'nin finansmanında anlaşma sağlanmasının diğer projelere de örnek teşkil edeceği için memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'deki ekonomik istikrara, şehir hastaneleri projelerine, YDA Group'a ve projemize güven duyan bankalara içtenlikle teşekkür ederim." 




Dünya


Geri Dön