19 / 04 / 2024

Kayseri'de 123 milyonluk 41 tesis ve hizmetin açılışı yapıldı!

Kayseri'de 123 milyonluk 41 tesis ve hizmetin açılışı yapıldı!

Kayseri'de 123 milyon lira yatırım bedeline sahip olan 41 tesis ve hizmetin toplu açılıl töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2071 yılını hedef olarak belirlediklerini ve hazırlık yaptıklarını belirterek, ''Torunlarımızın torunu, inşallah 2071'i farklı yaşayacak. Bir Selçuklu, bir Osmanlı, aynı zamanda modern bir Cumhuriyet şehri olan Kayseri'nin 2023 hedeflerinde olduğu gibi 2071 hedeflerinde de öncü olacağına yürekten inanıyor, Kayseri'ye bu ruhla, bu anlayışla yatırımlar yapıyoruz'' dedi. 

     Başbakan Erdoğan, aralarında Erciyes Kayak Merkezi'nin de yer aldığı tesislerin toplu açılış töreninde, toplam yatırım bedeli 123 milyon lira olan 41 tesis ve hizmetin Kayseri'ye kazandırıldığını belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ve tesislerin yapımında emeği geçenleri kutladı. 

     Kayseri'ye 1 Temmuz 2012'de gerçekleştirdiği ziyarette 512 milyon lira yatırım bedelli 90 kalem hizmetin toplu açılışını yaptığını ifade eden Erdoğan, ''Kayseri'ye ne yapsak az, çünkü Kayseri dinamizmi, çalışkanlığı, başarılarıyla ülkemizin tamamına örnek olan bir şehir. Anadolu'da, Trakya'da, kendi imkanlarıyla, kendi potansiyeliyle gelişmek, büyümek isteyen şehirlere Kayseri'yi örnek gösteriyorum. Enerji, turizm, tarım gibi sadece bir sektöre sırtını dayamadan, her alanda uluslararası çapta başarılar ortaya koyan Kayseri'nin başarılarıyla iftihar ediyoruz'' dedi. 

     Kayseri'nin gayretini ve azmini karşılıksız bırakmadıklarını dile getiren Erdoğan, altı ay sonra yine bir toplu açılış dolayısıyla Kayseri'de olduğuna işaret etti. 

     Kayseri ile bütün İç Anadolu Bölgesi'nin simgesi olan Erciyes'i turizm alanında çok ileri noktaya taşıyacak tesisleri hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, altı ayrı kısımdan oluşan mekanik tesisleri ve yürüyen bantları hizmete sunduklarını söyledi. 

     Erdoğan, altı ayrı kısımdan oluşan yapay karlama tesislerinin, otopark, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, idari binalar, sosyal tesis gibi ünitelerin açılışının yapıldığını, iki kayak pisti, gölet, dağ yolu, doğalgaz hattı, kızak parkuru gibi alt ve üstyapı tesislerinin de hizmete alındığını anlattı. 

     Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen 12 yol çalışmasının açılışının da yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, tüm tesislerin Kayseri'ye hayır ve bereket getirmesini diledi. 

     

     -''Kayseri, dünyada da ilgiyle, takdirle izleniyor''- 

     

     Tesislerle Erciyes Dağı'nın turizm alanında Türkiye'de ve dünyada önemli bir merkez haline dönüştürülmesi için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Erdoğan, ''Kayseri, diğer özelliklerinin, başarılarının yanı sıra bu tesislerle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri haline, örnek bir şehir haline gelerek dönüşecektir'' dedi. 

     Erciyes Dağı tesislerinin yapımında emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, sözlerine şöyle konuştu: 

     ''İnşallah Kayseri, önümüzdeki dönemde de ülkemizin önde gelen, lokomotif şehirlerinden biri olmaya devam edecektir. Bunun için biz Kayseri'ye her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 

     Kayseri, kendisiyle çevresindeki şehirleri de geliştiren, kalkındıran, onları da şevklendiren şehir. Kayseri sadece sanayisiyle, ticaretiyle değil, turizm potansiyeli ve bilim merkezi olması hasebiyle de Türkiye'nin parlayan yıldızı. Selçuklu eserleri, Osmanlı eserleri, şifahaneleriyle başta Erciyes olmak üzere tabii güzellikleriyle Kayseri, turizmde artık farklı bir konuma yükseliyor. 

     Son 10 yılda açtığımız üç yeni üniversiteyle Kayseri'nin şu anda dört üniversitesi var, ikisi devlet, ikisi vakıf. Türkiye'ye Mimar Sinanlar yetiştirmiş Kayseri, artık bilimde, sanat ve kültürde de öne çıkıyor. Siyasette, devlet idaresinde işte Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü yetiştirmiş bir Kayseri. Kayseri, tüm alanlarda elde ettiği başarıyla sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilgiyle, takdirle izleniyor.'' 

     Kayseri'nin desteğiyle Türkiye'yi büyütmeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 

     ''Hükümet olarak, 2023 yılına, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne ilişkin çok yüksek hedefler belirledik. Bu hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Biz göremesek de bizden sonraki nesiller için şimdi yine önemli bir tarihi, 2071 yılını da bir hedef olarak koyduk. Biz bu yolda da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yani torunlarımızın torunu, inşallah 2071'i farklı yaşayacak. Bir Selçuklu, bir Osmanlı, aynı zamanda modern bir Cumhuriyet şehri olan Kayseri'nin 2023 hedeflerinde olduğu gibi 2071 hedeflerinde de öncü olacağına yürekten inanıyor, Kayseri'ye bu ruhla, bu anlayışla yatırımlar yapıyoruz.'' 

     Erciyes'in soğuğunun dillere destan olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını ''Allah ömür verdiği müddetçe Kayseri ile kucaklaşmamız, muhabbetimiz eksilmeden devam edecektir'' sözleriyle tamamladı. 

     

     -Kayak takımı hediye edildi- 

     

     Başbakan Erdoğan, Erciyes Dağı'ndaki açılış töreninde soğuktan korunmak için elpen taktı. 

     Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer yetkililer katıldı. 

     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, günün anısına Başbakan Erdoğan'a kayak takımı hediye etti. 

     Başbakan Erdoğan, protokol üyeleriyle açılış kurdelesini keserken, seyirciler arasındaki işitme engelli bir vatandaşı da kürsüye davet etti. Erdoğan, açılışı vatandaşla birlikte gerçekleştirdi. 

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın kızı Habibe Reyyan ile bir süre sohbet eden Erdoğan, kardan yapılan heykellerin önünde yaşlı bir kayakçıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

      



AA


Geri Dön