19 / 04 / 2024

Kayseri'de icradan 1 milyon 995 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Kayseri'de icradan 1 milyon 995 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Kayseri 1. İcra Müdürlüğü, Kayseri İli, Karpuzsekisi Köyü, Kuyucak Bekçi burnu mevkii, 241 parselde yer alan 29 bin 960 metrekare alanlı tarla ile üzerindeki fabrika binasını satışa sunuyor



Kayseri 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI
KAYSERİ 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Dosya No: 2010/2433 Esas

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Kayseri Hacılar ilçesi, Karpuzsekisi Köyü, Kuyucak Bekçi burnu mevkii, cilt 3, sayfa 241, parsel 241 de kain 29.960,00 m2 alanlı tarla olarak kayıtlı taşınmazdaki 10635/29960 hissesi borçlu adınadır. Taşınmaz Hacılar Organize Sanayi Bölgesi 43,Cad. No:16 Kuyucak Bekçi Bumu mevkii Kayseri adresinde olup ana yola cephelidir. Taşınmaz üzerinde bir adet yapısı ta marnlanmış fabrika binası ile bir adet de yarım inşaat halinde betonarme karkası yapılmış bina bulunmaktadır. Taşınmazın içerisinde betonarme prefabrik yapı tarzında inşa edilmiş fabrika binası, taşınmazın ana cadde giriş bölümünde bir bekçi kulübesi, bir elektrik trafosu ile bir bölümünün bahçe duvarı ile çevrilidir. Fabrika şeklindeki yapı 2400 m2 kapalı alanlıdır, Bu taşınmazın prefabrik taşıyıcı sistemi olan çatı örtüsü alüminyum galvenlzli trafres-sacdan yapılmıştır. Taşınmazın duvarları sıva üzeri badanalıca Yer döşemeleri beton olup doğramaları demir doğramadır. Fabrika binası içerisinde ayrıca zemin ve birinci kattan oluşan her biri 100 m2 alanlı toplam 200 m2 alanlı bir daire binası mevcuttur. Bu idare binasının yer döşemeleri mermer, pencereleri ve kapıları demir doğramalı duvarlar ise plastik boyalıdır, idare bölümünün zemin katında girişte bir sekreter odası mutfak, banyo ve wc bulunmaktadır, idare binasının birinci katında büro şeklinde odalar bulunmaktadır. Taşınmaz halen boş fabrika o arak durmaktadır. Taşınmazın imar planı içinde olduğu, sanayii parseli olup, fabrika alanı içinde olduğu, kat adeti ve bina derdiği ile bina yüksekliğinin proje gereği yapılmasını mümkün olduğu Hacılar Belediye Başkanlığının cevabından anlaşılmıştır. Taşınmaza Kayseri 3. icra Hukuk Mahkemesinin 05.10.2010 Tarih ve 2010/523 Esas sayılı ilamı ile borçlunun hissesine tekamül eden
Taşınmazın Taktir Olunan Kıymeti: 1.995,733,60.11 dir.

1- Taşınmazın ilk satışı 01.04.2011 GÜNÜ SAAT 14.00-14.10 Tarihi ve saatleri arasında Kayseri 1, icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırma da tahmin edilen değerin % 60 mı ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydı ile 11.04.2011 GÜNÜ SAAT 14.00-14.10 tarih ve saatinde yine Kayseri 1 .icra Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacak ¬tır. Bu anırmada malın tahmin edilen değerinin % 40 ını ve rüçhanlı alacaklıların alacağı ve satış giderlerini geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- A1 maya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerinin % 20 si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para ile dir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, KDV.taou alım harcı masrafları alıcıya aittir.Tellaliye ve gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergileri satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla (irtifak hakkı sahipleri) diğer ilgililerin bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas kanununun 133.üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin, Kayseri 1. icra ve iflas Müdürlüğünün 2010/2433 Esas sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 17.02.2011
(İc. if. K. nun 126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön