25 / 04 / 2024

Kayseri'de kullanılan konut kredisi miktarı TBMM'de!

Kayseri'de kullanılan konut kredisi miktarı TBMM'de!

Kayseri ilinde konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişi sayısı ve kullanılan kredi miktarı meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri ilinde konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişi sayısına ve kullanılan kredi miktarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''MHP Kayseri Milletvekili Kovid-19 salgınında normalleşme sürecinin haziran ayında hız kazanmasıyla, kamu bankaları öncülüğünde; konut, motorlu taşıtlar ve çeşitli sektörlere yönelik otomobilden konuta kadar son derece kapsamlı bir şekilde hazırlanan yeni destek kredi paketi ile ev alacaklar için Cumhuriyet tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranı uygulanmaya başlandığı belirtilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanı olarak 23 Haziran 2020 tarihinde yaptığınız açıklamada, haziran ayında 20 günde 133 bin kişinin konut kredisi için bankaların kapısını çaldığını, söz konusu kişilerin 101 binine toplamda 25 milyar TL'lik konut kredisi kullandırıldığını ifade etmiştiniz'' diye konuştu. 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1. Kayseri'de konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi almak için kamu bankalarına kaç başvuru 
yapılmıştır? 

2. Kayseri'de kullanılan konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi miktarı ve sayısı ne kadardır? 
 


Geri Dön