26 / 04 / 2024

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, restorasyonu gerçekleştirilecen ve Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’taki Meryem Ana Kilisesi’nde önceki hafta incelemeler yapmış ve çalışmaların 15 Ocak tarihine kadar tamamlanacağını açıklamıştı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında da Şehir Kütüphanesi’ni 15 Ocak tarihinde ziyaretçilere açacaklarını belirtmişti. Tarihi kütüphane Başkan Memduh Büyükkılıç’ın açıkladığı gibi bugün  itibarıyla kapılarını açıyor. 

50 BİN KİTAP YER ALIYOR

Tarihi binada açılan Şehir Kütüphanesi’nde 25 bin basılı, 22 bin elektronik, 3 bin sesli olmak üzere 50 bin kitap mevcut. Tarihi bina kütüphaneye dönüştürülürken her yönüyle engellilere uygun biçimde tasarlandı. Kütüphanede sesli kitapların yanı sıra görsel ve işitsel materyaller de bulunuyor.
 


Geri Dön