25 / 04 / 2024

Keleşoğlu, Eston Deniz'i satın aldı!

Keleşoğlu, Eston Deniz'i satın aldı!

Keleşoğlu, Beylikdüzü Yakuplu'da yer alan Eston Deniz projesini TMSF'den 75 milyon dolara satın aldı. Projeye 'Deniz istanbul' adını veren Keleşoğlu, 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor



Keleşoğlu Holding, Eston Yapı'nın Beylikdüzü Yakuplu'da bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçen projesi Eston Deniz'i 75 milyon dolara satın aldı. Toplam 1.2 milyon metrekare alan üzerinde kurulu olan projenin adını 'Deniz İstanbul' olarak değiştiren Keleşoğlu, 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor. 


4 bin 500 villa olacak


Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, tümü deniz manzaralı 300 villa ve 4 bin 500 konuttan oluşacak projenin lansmanını bu yılın üçüncü çeyreğinde yapmayı planladıklarını söyledi. 


Beylikdüzü Yakuplu'da orta ölçekli bir kasaba olarak tasarlanan, yaklaşık 15 bin kişinin yaşayacağı projede, hali hazırda 550 yat kapasiteli marina da bulunuyor. Keleşoğlu Holding, toplam 6 etaptan oluşan projeyi 2021 yılına kadar tamamlamayı hedefliyor. 


İstanbul'un deniz kıyısındaki en büyük projesi olan Deniz İstanbul. marinanın yanı sıra otel, okul. hastane, cami, home ofis, alışveriş merkezi, plaj ve restoranlar ile de hizmet verecek. Projenin 1.5 kilometrelik sahil şeridi bulunuyor. 


Gelirle yatırıma yöneldi Keleşoğlu İnşaat, Kasım ayında Artaş ve Aydınlı ile ortak olduğu Vadistanbul projesindeki hisselerinin tamamını Artaş'a satarak projeden çekilmişti. 


Keleşoğlu. bu satıştan elde ettiği gelirle yeni yatırımlara yöneldi. 


Başvuruları alıyor


ESTON Deniz projesinin bazı etaplarında yaşam başladı. Keleşoğlu, satın alma sonrası Deniz İstanbul adını alan proje için ön lansman başvurularını almaya başladı. 


Eston Şehir de satılmıştı


TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Esbank'ın hakim ortağı Zeytinoğlu Grubu'ndan alacaklarına teminen, gruba bağlı Eston Yapı bünyesindeki binlerce konutluk 2 gayrimenkul projesini de devralmıştı. Alacaklarını temin etmek için bitmiş konutları satışa çıkaran TMSF, Eston Deniz ve Eston Şehir projelerinde konut üretecekti. Ancak daha sonra bu projelerin satışlarını yaptı. Eston Deniz'den önce Eston Şehir projesi Polat Yol İnşaat'a 52 milyon dolara satılmıştı. 



Vatan




Geri Dön