25 / 04 / 2024

Kemal Gülman Bulut İnşaat'tan Ispartakule'deki arazisini almak istiyor!

Kemal Gülman Bulut İnşaat'tan Ispartakule'deki arazisini almak istiyor!

Eşi Feryal Gülman' ın boşanma davası açtığı Kemal Gülman, Ispartakule' deki arazi için 1.5 yıl önce kat karşılığı anlaştığı Bulut İnşaat' la mahkemelik oluyor...



Kemal Gülman, iflasın eşiğine geldiği gerekçesiyle mahkemeye başvurup araziyi şirketten almak istiyor Kemal Gülman'ın kendileriyle temasa geçip eşinin 200 milyon liralık tazminat talebiyle açtığı dava için, "Boşanmadan önce projeye başlamayın. Değeri artarsa benden mahkemede daha çok para isterler. Daha fazla para istememesi için boşandıktan sonra başlarsın" dediğini anlatan Bulut, "Kemal Bey 22 Şubat'taki boşanma davası öncesinde, değeri artıracağı ve malvarlığının yüksek gözükmemesi için bize 'dava sonrasında kazma vurun' dedi. Biz de dava sonrasında 300 milyon liralık projemize başlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Arazinin boşanma davasıyla ilgisinin olmadığını ifade eden Kemal Gülman ise "Projeyi Bulut înşaat ile yapacaktık. Ancak Esenyurt'ta karşılaştıkları zorluklar nedeniyle onların para durumu buna el vermedi. Bunun üzerine biz de burasını Bulut înşaat'tan alıp başka firmaya vermeye karar verdik. Bunun için mahkemeye gidip dava açacağız" diye konuştu. 

Ispartakule'deki 43 dönümlük arazide proje hayata geçirmek için 1.5 yıl önce kat karşılığı olarak Bulut înşaat firmasıyla anlaşan Kemal Gülman, firmanın Esenyurt'ta yaşadığı 'emsal problemi' nedeniyle iflasın eşiğine gelmesi sonucu projeyi firmadan almaya karar verdi. 

Esenyurt'taki 'emsal krizi' nedeniyle bölgede bulunan 6 konut projesi 24 ay boyunca durdurulan ve bu projelerdeki hak sahipleri ile davalık olan Bulut İnşaat Başkanı Temel Bulut ise Ispartakule projesine 'dava' sonrasında başlayacaklarını iddia etti. 

Proje gerçekleşirse böyle görünecek. 

850 daire, 350 de rezidans planlıyor Bulut Inşaat'ın 300 milyon lira yatırımla gerçekleştirmeyi planladığı Ispartakule'deki Evvıva Nirvana projesinde 850 daire, 350 rezidans konutu ve 20 villa bulunuyor. 

Bulut İnşaat'ın zora girmeden önce reklamına çıktığı projede dairelerin metrekare fiyatlarının 1.700 lira, villaların ise 6 bin liradan başlayacağı ilan edilmişti. 


Habertürk


Geri Dön