26 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kiralarda stopaj kaldırılmalı!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kiralarda stopaj kaldırılmalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; parti genel toplantısında esnafın kira sorunlarına yönelik hazırlanan talepleri sıraladı.



Partisinin genel toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu esnaf sorunlarına yönelik önerilerini açıkladı. Kılıçdaroğlu açıklamasında pandemi döneminde esnafın kira sorularına yönelik taleplerini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'de devlet okullarında, üniversitelerde ve yurtlarda 50 bin kantin işletmecisinin olduğunu, 300 bin kişinin kantinden geçindiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, bir kantin işletmecisinin, "6 ay daha okullar açılmazsa biz mahvoluruz." dediğini vurgulayarak, kantin işletmecilerinin, "En azından okullar kapalıyken kira almayın" şeklindeki taleplerini dile getirdi. 

Kılıçdaroğlu ek olarak esnafın kullandığı kredilerin, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmesini, kiralarda stopajın kaldırılmasını, alışveriş merkezlerinin en azından bir gün kapalı kalmasını önerdi. 

İş yerlerinin ve kamu kurumlarının, kapalı olduğu dönemde kiracısı olan esnaftan kira almaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmesini talep etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan stopaj vergisi açıklaması!


Geri Dön