24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm bina değil ada bazlı olmalı!

Kentsel dönüşüm bina değil ada bazlı olmalı!

Türkiye’de deprem riskini minimize etmek ve yoksulluğu ortadan kaldırmak için başlatılan kentsel dönüşüm rant amaçlı bina dönüşüm halini aldı. Konuyla ilgili Grey Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Orman konuştu..



Sektör oyuncuları bu durumun şehri yoksullaştırdığını, trafik gibi birçok problemi de beraberinde getirdiğini vurguluyor. K Yapı ve Solid İnşaat ortaklığıyla kurulan ve Ataşehir’de 820 daire inşa eden Grey Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Orman, “Bina bazlı dönüşüm değil ada bazlı dönüşüm kentsel dönüşümün ruhuna uygun. Bu şartı sağlayamadığımız sürece parsel bazlı dönüşümlerle ilgilenmiyoruz.” dedi. Ataşehir’deki Trendist Ataşehir projesinin ticari alanları ve penthouse’larının satışını duyurmak için düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Orman, 13 Kasım 2013’te tanıtım ve satışı başlayan Trendist Ataşehir projesini de söyledikleri Ekim 2016 tarihinden daha önce teslim edeceklerini açıkladı. Ayrıca hak sahipleri için inşa ettikleri 709 daireyi de planladıkları tarih olan 2017’den önce 2016 ortalarında teslim edeceklerini duyurdu. Projenin inşa çalışmalarının yüzde 72’sini tamamladıklarını, yüzde 78’ini de sattıklarını açıklayan Orman, “Teslim tarihine kadar projenin tamamını satarız.” dedi. 57 dönümde planlanan proje, 13 adet 8 katlı, 3 adet 33 katlı bloktan oluşacak. 110 dönüm olarak planlanan Atapark’ın yanında yer alan projede 16 adet 2+1, 12 adet 3+1 penthouse bulunuyor. Penthouse’ların fiyatı 848 bin lira ile 1 milyon 290 bin lira arasında değişecek. 43 adet olan ticari ünitelerin fiyatı ise 675 bin liradan başlıyor, 9 milyon liraya kadar çıkıyor.


Grey Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Orman, projelerini yakından ilgilendiren İstanbul Finans Merkezi ile ilgili de kamu bankalarının projelerini tamamladığını açıkladı. “Ruhsat işlemlerine de başladılar. Yıl sonu ya da sonbaharda projelerin başlayacağı yönünde bir beklenti oluştu.” dedi. Orman, şirket olarak Bağdat Caddesi ve Ataşehir’de başka projeler için de çalışma yürüttüklerini söyledi.


Zaman


Geri Dön