26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm için 400 proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi!

Kentsel dönüşüm için 400 proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi!

Kamuoyunda ''kentsel dönüşüm'' yasası olarak bilinen, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun kabul edilmesi öncesinde belediye ve valilikler, konuyla ilgili hazırlıklarını tamamladı, taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletti



Bakanlığa 400 proje ulaşırken, bunlar arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Kocaeli, Sakarya gibi afet riski yüksek, gecekondulaşmanın yoğun olduğu iller dikkati çekti.


İstanbul ve Ankara'da kentsel dönüşüm öngörülen afet riskli alanları da içeren 400 proje, Çevre Bakanlığına gönderildi. İşte o alanlar:


Yenimahalle, Sincan, Polatlı


Ankara Valiliği, özellikle Yenimahalle Belediyesi sınırlarındaki Demet 1. Bölge'nin olası afetlerden etkilenebileceğini ve bölgenin kentsel dönüşüme alınması gerektiğini bildirdi. Valilik, ayrıca Sincan ve Polatlı'nın da kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesini istedi.


Büyükada'da riskli alanlar


İstanbul Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün gönderdiği projeye göre, Büyükada'da İDO İskelesi-Lokantalar Sahili-Belediye-Balıkçı Barınağı ve Büyükada Su Sporları Kulübü'ne kadar olan sahil kesimi, riskli alan olarak tespit edildi.


AA


Geri Dön