17 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde başarının formülü: Fizibilite raporu!

Kentsel dönüşümde başarının formülü: Fizibilite raporu!

İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir kentsel dönüşümde başarılı olabilmek ve ilerde yaşanacak sorunları önceden tespit etmek için mutlaka fizibilite raporunun hazırlanması gerektiğini belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm süresinde yaşanan tıkanıkları gidermek için önceden fizibilite raporu hazırlanmasını şart koşuyor. 


Hazırlanan fizibilite raporları ile bölge halkının beklentileri önceden belirleniyor ve inşa edilecek projenin müteahhide ne getireceği ölçülüyor. Hatta bu sistemle bölgede ne kadar inşaat yapılabileceği de belirleniyor ve böylece yaşanacak sorunlar önceden belirleniyor. 


İmpo İmar Kentsel Dönüşüm; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müşavirlik hizmeti veren firmalardan bir tanesi. Fizibilite raporlarının vatandaşın gözünde güven oluşturmada önemli rol oynadığını belirten İmpo İmar Kentsel Dönüşüm ekibi, fizibilite raporunun hazırlanmadığı zaman tıkanıklık yaşandığı söyledi. 


İmpo İmar Kentsel Dönüşüm Müdürü Mehmet Aydemir, kentsel dönüşüm projesi yapacak bütün müteahhitleri bu raporu hazırlatması gerektiğini söyledi. 


İmpo İmar Kentsel Dönüşüm ekibi, 2013'ten itibaren kentsel dönüşüm geliştirme ve uzlaşma yönetimi yapıyor. Ekip bugüne kadar 2 hektardan 200 hektara kadar değişen birçok bölgede iş yaptı. Ekibin son işleri arasında Bağcılar THY Sitesi, Bağcılar Kemalpaşa projesi, Albayrak sitesi bulunuyor. 



Geri Dön