19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde riskli binalar yeniden ele alınmalı!

Kentsel dönüşümde riskli binalar yeniden ele alınmalı!

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Hükümetin kentsel dönüşüm ile ilgili aldığı doğru bir karar var. Riskli binaların yeniden  ele alınması gerekiyor" diye konuştu



Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, hükümetin kentsel dönüşüm ile ilgili aldığı kararı doğru bulduğunu söyledi. Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürü Kamuran Akkuş, Koçalı makamında ziyaret etti.

Koçal, burada yaptığı açıklamada, Van depremi sonrasında kentsel dönüşümle ilgili alınan kararları takip ettiklerini kaydetti. Başkan Koçal, "Hükümetin kentsel dönüşüm ile ilgili aldığı doğru bir karar var. Riskli binaların yeniden ele alınması gerekiyor. Yalovada bizim kentsel dönüşümle ilgili hazırladığımız tek plan, Bağlarbaşı Mahallesinde Romanların yaşadığı bir bölge. Bununla ilgili bütün hazırlıklarımızı yaptık bakanlığa yolladık. Bakanlık ele alırsa hiçbir eksiği yok. 600 konutluk bir proje bu. Bunun dışında deprem gerekçesiyle orta, ağır hasarlı bina yok. Çok az deprem zamanında ruhsatsız olup da orta hasar alan binalar ruhsatı olmadığından dolayı bakıma sokulamadı. Bunların sayısı da çok fazla değil zaten" dedi. Kamuran Akkuş, Başkan Koçala AAnın yayımladığı "Türkiyenin 90 Yılı" adlı eseri hediye etti.
AA


Geri Dön