24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 767 bin bağımsız birimin yapımı devam ederken toppamda da 825 bin riskli yapı yenileniyor.

Anadolu Ajansı'ndan Yasemin Kalyoncuoğlu'nun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan aldığı bilgilere göre, kentsel dönüşüm dahilindeki alanlarda, "riskli alan", "rezerv yapı alanı", "kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı", "yenileme alanı" ve "riskli yapılar" belirleniyor.

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Yapılan çalışmalar kapsamında 59 kentte ilan edilen "riskli alanlar" ve yeni yerleşim yeri şeklinde belirlenmiş olan "rezerv yapı alanları" ile kentsel dönüşüm gelişim proje alanları ve yenileme alanlarında bulunan yaklaşık olarak 767 bin bağımsız birimin inşaat çalışmaları hızkesmeden devam ediyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı dönüşüm çalışmaları dahilinde 1 milyon 700 bin bağımsız birime için vatandaşlara 20 milyar 205 milyon TL ödeme yaptı.

Kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir bina kalmayacak!


Geri Dön