29 / 03 / 2024

Kepez Akdeniz Sanayi Sitesi'ne yapılacak projeler!

Kepez Akdeniz Sanayi Sitesi'ne yapılacak projeler!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ziyaret ettiği Akdeniz Sanayi Sitesi'ne, lise, polis merkezi, vergi ve imar müjdesi verdi. Tütüncü, 2 bin 500 dükkanın olduğu Akdeniz Sanayi Sitesi'ne yatırım yapıyor.



KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu problemini çözdüğü, kat artışı getirdiği Akdeniz Sanayi Sitesi'ni, yeni yatırım müjdeleriyle ziyaret etti. Bugüne kadar birçok kez ziyaret ettiği sanayi sitesinde, işyerlerini gezen Tütüncü, bol kazançlar dileğinde bulunduğu esnafının isteklerini dinledi. Sanayi esnafı da talep ettikleri hizmetleri karşılayan, seçimde değil, he zaman yanların olan Tütüncü'yü, coşkulu bir şekilde karşıladılar. Başkan ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "6 yıldan bu yana yaptığımız birçok hizmetle sanayi esnafımızın yüzünü güldürdük, güldürmeye devam edeceğiz. Her geçen gün büyüyen, gelişen sanayiye daha çok hizmet etme heyecanı ile yollardayız. Sanayi sitesine yönelik hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor" ifadesini kullandı. 



LİSENİN TEMELİ ATLIYOR 


Daha önce verdikleri lisenin temellerinin atıldığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "Daha önce sözünü verdiğimiz 24 derslikli ve 4 atölyeli Endüstri Meslek Lisesi'nin yapımı, önümüzdeki aylarda başlayacak. En kısa zamanda tamamlanacak olan lise, sanayideki çıraklarımız başta olmak üzere eğitimimize çok farklı bir katkı sağlayacak. Sanayi esnafımızın istemiş olduğu bölümlerin de yer alacağı lise, yaklaşık 14 milyon liralık bir yatırım olacak" dedi. 



SANAYİYE POLİS MERKEZİ GELİYOR 


Kepez'e 3 yeni polis merkezi kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyleyen başkan Hakan Tütüncü, "Polis merkezlerinden bir tanesini, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne kazandırıyoruz. 2 bin 500 işyerinin bulunduğu, günlük 60 bin kişinin var olduğu bir yerde, polis merkezi çok faydalı bir hizmet olacak" şeklinde konuştu. 



AKDENİZ SANAYİ SİTESİ KOOPERATİFİNİN VERGİ CEZASI SİLİNDİ 


Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin, vergi cezalarıyla ilgili yasadan kaynaklanan bir takım imkanları olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediyemiz uzlaşma komisyonu, kooperatif yönetimiyle vergi cezası konusunda bir uzlaşıya vardı. 

Uzlaşı gereği kooperatifin, belediyemize olan vergi borcunun yüzde 90'nı sildik. Bu hizmet, esnafımıza önemli bir katkı olarak geri döndü. Kooperatifi var eden, besleyen, esnaflarımızdır. Vergi cezasını silerek, esnaflarımıza da dolaylı olarak bir katkı sağlamış olduk." 



İFRAZLA İLGİLİ İMAR TAMAM 


Geçen yıl, Akdeniz Sanayi Sitesi'nin kat artışı talebini karşılayan imar planı revizyonunu yaptıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, esnafın daha büyük iş yeri yapmalarının önünü açtıklarını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, "Kat artışının hayata geçebilmesi için ifraz probleminin çözülmesi gerekiyordu. İfraz problemiyle alakalı geçtiğimiz aylarda gerekli çalışmayı yapacağımızı ve esnafımızın yüzünü güldüreceğimizi söylemiştik. Şubat meclisimizde, sanayi sitesinde yer alan mevcut yapılar ile imar adaları arasındaki uyumsuzlukların giderilmesine ilişkin hazırlanmış olan 1/1000 ölçekli uygulama planı revizyonu oybirliği ile kabul edildi. Böylece esnafımızın daha büyük işyerleri yapabilmelerinin önünü açmış olduk" dedi. 



Esnaf ziyaretine, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkam Mehmet Öztürk, meclis üyeleri, İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Ramazan Eciş ve Ak Parti Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çivik de eşlik etti. 


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön