20 / 04 / 2024

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Tütüncü, Gülveren Mahallesi’ne uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağı olan riskli alan ilanının Resmi Gazete’de yayınlandığı müjdesini, saat 04.20’de sosyal medyadan duyurdu



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gülveren Mahallesi sakinlerinin 1.5 yıldır beklediği haberi saat 04.20'de sosyal medya hesabı facebook'tan paylaştı. Hesabından, "Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin Bakanlar Kurulu kararı şu an Resmi Gazete'de yayımlandı" ifadesine yer veren Tütüncü, bir süredir bu haberi beklediğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararları incelediğini dile getiren Tütüncü, kentin nöbetçi belediyesi olduklarını kaydetti.


Fevkalade bir proje


Yaklaşık 66 bin metrekarelik alanın riskli bölge ilan edildiğini kaydeden Tütüncü, alanda 160 gecekondu bulunduğunu, bunun 155'inin de hak sahibi olduğunu anlattı. Hazine arazilerinin belediyeye devredilmesiyle projeye bir an önce başlayabileceklerini belirten Tütüncü, "Projeyle sadece 155 konutun ihtiyaçlarını değil mahallenin sosyal donatı ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hiçbir ücret almadan hak sahiplerine dairelerini hediye edeceğiz. Bedel almadan fevkalade bir proje olacak. Üniversitenin karşısında yer alan bölge, her bakımdan avantajlı olacak. Bu yıl projenin temelini atacağız ve 2018 yılında tamamlayacağız" diye konuştu.


Akdeniz Manşet 




Geri Dön