28 / 03 / 2024

Keten Haliç projesi bu ay içerisinde başlıyor!

Keten Haliç projesi bu ay içerisinde başlıyor!

Firma: Keten İnşaat

Keten İnşaat Nişantaşı Midpoint'te gerçekleştirdiği toplantıda projeleri hakkında bilgi verdi



İstanbul’un gözbebeği Nişantaşı’nda geleneksel mimari anlayışımızla yaptığımız projelerle 30 yılı aşkın süredir sizlerleyiz.


İstanbul’un yeni yüzü yapılanırken mimari dokuya hep birlikte sahip çıkalım. Bunu yaparken de gerçekçi bir yaklaşımla bizi biz yapan değerlerimize sadık kalalım.


Yaşamı kalite ile inşa etme anlayışımızı, güven ve huzur içinde bir şehir yaratma heyecanımızı sizlerle paylaşalım.

Burada sizlerle 7 Ocak’ta buluşmak, görüşlerimizi paylaşmak bizim için büyük bir gurur olmuştur. Bu gururu birlikte çoğaltmak adına yaptığımız bu kahvaltıda sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz ve çok gururluyuz.


Projelerimizin gözbebeği olan Keten Haliç’i, Keten İnşaat’ın kentsel dönüşümdeki duruşu ve inşaat sektöründe alacağımız taze soluklan konuşmak ve sizlerle paylaşmak istedik.


Eyüp’teki yeni projemiz Keten Haliç, Ocak ayında start alıyor.  Keten İnşaat  İstanbul’un tarihi ve en köklü semtlerinden Eyüp, lüks ve modern bir anlayışla buluşuyor.


Eyüp’ün Silahtarağa bölgesinin en güzel lokasyonunda yer alan “ Keten Haliç Projesi” görünüm itibari ile günümüz teknolojisine uygun ve çağda: mimari özelliklerini yansıtacak şekilde inşa edilecek. En son deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlanan proje toplam inşaat alanı 14 bin 600 metre kare olan 2 görkemli binadan oluşacak.


Keten İnşaat yıllardır uyguladığı kişiye özel ücretsiz mimari danışmanlık hizmetini “Keten Haliç Projesi'nde de devam ettirecek. Profesyonel bir ekip çalışması sonucu oluşacak “Keten Haliç Projesinde tasarımların her aşamasında müşteri ile beraber yol alınacağının altını çiziyor. Konutların cephesi ile beraber mutfak ve banyoların seramik, parke, boya rengi hatta kapı kollarına kadar olan detayları müşterilerin seçimleri ve beğenileri doğrultusunda gerçekleşmesi planlanıyor. 30 yıllık tecrübenin sağlamlaştırdığı Keten İnşaat, kalite ile şehir yaşamını büyülüyor.

Bizce can güvenliği açısından önemli bir tehdit oluşturan hasarlı binaların, sadece onarılması ya da güçlendirme çalışması yapılması yetmiyor. Bu binaların güvenli bir şekilde hayat barıdırabilmeleri için yıkılıp yeniden inşa edilmesi, böylece imar yapısı daha sağlıklı bir şehir amaçlanmalı. Ülkemizin yüz ölçümünün % 42’si birinci derece deprem kuşağı üzerindedir. 20. yy’ın başlarından beri yapılan istatistiki çalışmalar Türkiye’de yaklaşık olarak her iki yılda bir yıkıcı deprem, her üç yılda bir de pek çok yıkıcı deprem olduğunu gösteriyor. Bu durum Türkiye’de kaçınılmaz bir doğal afet olduğunu ortaya koymaktadır. Toplam nüfusun büyük çoğunluğu deprem tehdidi altındadır. Türkiye’deki yapı stokunun büyük bir bölümü ise depreme dayanıksız durumda bulunmaktadır. Bu anlamda şehir yaşamına can güvenliğini kalite ile birlikte katmak istiyoruz.


Keten İnşaat semtin sosyal yüzüne olan yakınlığıyla Nişantaşı, Teşvikiye ve Şişli’nin piyasadaki tek temsilcisi olarak bilinmektedir. Bugüne kadar yaptığımız projeleri şehir merkezi gibi dokunulması en riskli alanlarda gerçekleştirip, özveriyle altından kalktık.


Yer alacağımız bütün projelerde Keten İnşaat ile birlikte güven, kalite ve modern kavramlarını sıkça duyurmaya ve yaşatmaya özen göstermekteyiz. Bu özeni birlikte yüceltmek, sektördeki duruşumuzu sağlamlaştırmak için hep birlikte hareket edeceğiz.


Siz değerli basın mensuplarıyla bu ilk buluşmamızda kendimizi tanıtıp, birlikte aldığımız mesafeyi kutlamak için yaptığımız bu sade kutlama kahvaltısında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.



Geri Dön