23 / 04 / 2024

KEY ödemeleri için yeni bir yasa çıkacak

KEY ödemeleri için yeni bir yasa çıkacak

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, KEY ödemeleri için bir yasa çıkarıp kurumlara yeni süre vereceklerini ve belgesi olana ödemenin yapılacağını söyledi



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milyonlarca vatandaşın beklediği Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri için yeni yasa çıkarılacağını söyledi. Babacan, elektriğe yapılan yüzde 10 zammın, aylık 300 milyon lira açık veren enerji KİT'lerinin mali durumunu ancak başa baş noktasına getireceğini kaydetti. Babacan, G 20 ülkelerinin finans sisteminde yaşadığı sorunlar için "Halimize şükretmemiz lazım" dedi. Babacan, şunları söyledi:

 KEY hesapları ne olacak?
Çok sorunlu hesaplar. Kayıtlar bilgisayarda tutulmamış. Elle yazılmış. Bir yasa çıkarıp kurumlarımıza yeni süre vereceğiz. Yasal düzenleme ile süreyi uzatacağız. Belgesi varsa ödenir.

BUNDAN SONRA AF YOK
 Kriz mağduriyeti oluştu. Af gerektiği söyleniyor...
Artık af olmaz. Maliye, ödeme güçlüğü çekenlere yeniden yapılandırma yapıyor. Mükellef gelip müracaat ettiğinde borcu yeniden yapılandırıyor. Ama af yok. Af adil değil. Ödemeyenle ödeyen arasındaki farkı korumanız lazım.

 Bankaların kârları düşecek mi?.
2010'da kârları düşecek biraz. Bir ara Ziraat'te sermaye yeterlik rasyosu yüzde 70'lere 80'lere ulaşmıştı. Neredeyse sermaye çekecektik Ziraat'ten. 'Büyümeye değil, kârlılığa odaklanın' dedik. Öyle yaptılar.
Sabah


Geri Dön