27 / 04 / 2024

Kilis eski hükümet konağının restorasyonu hızlandı!

Kilis eski hükümet konağının restorasyonu hızlandı!

Kilis' te eski hükümet konağının restorasyonunun hızlı bir şekilde sürdüğü bildirildi. 200 günde bitirilmesi planlanan eski hükümet konağının restorasyonunun 12 Haziran 2014 tarihinde tamamlanması bekleniyor...




Kilis eski hükümet konağının restorasyonunun hızlı bir şekilde sürdüğü bildirildi.


Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan eski hükümet konağı için restorasyon için izin verilmesinden sonra 19 Kasım 2013 günü ihalesi restorasyon için ihalesi yapılan eski hükümet konağının ihalesini 2 milyon 999 bin 142 lira 14 kuruş bedelle kazanan Meto Yatırım İnşaat Turizm Gıda Taşıma Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limidet Şirketi çalışmalara hız verdi. Restorasyon çalışmalarında büyük mesafe kat edildiği öğrenildi.


200 günde bitirilmesi planlanan eski hükümet konağının restorasyonunun 12 Haziran 2014 yılında tamamlanması beklenirken, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, restorasyonun tamamlanmasından sonra Kilis Valiliği’ni bu binaya taşınacağı belirterek, “Tarihin gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılması gerekiyor. Mimar-üs- Sultan olarak anılan ve Ulu Cami’nin yenilenmesini de yapan Halepli Hacı Ahmet tarafından yapılan Hükümet Konağı’nın yapımına 1924 yılında başlanmış 1925 yılında ise bitirilmiştir. Yüz yıla yakın geçmişi olan binamızın yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’ye mal olan restorasyon çalışmalarına 2013’ün Aralık ayında başlandı ve çalışmaları Temmuz ayında bitirerek Kilisli Hemşerilerimizin kullanacağı bir hale getireceğiz” dedi.



Malatya Gerçek


Geri Dön