20 / 04 / 2024

Kimse Yok Mu Derneğince Batman 'a okul yaptırılıyor

Kimse Yok Mu Derneğince Batman 'a okul yaptırılıyor

Kimse Yok Mu Derneğince Batman"ın Kozluk  ilçesi Koçaklar köyünde 4 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılıyor  



Vali Ahmet Turhan"ı makamında ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Genel  Başkanı Mehmet Özkara, bir süre önce Koçaklar Köyü İlköğretim Okulu Okul Müdürü  Ahmet Özcan"ın, öğrencilerin tek derslikli okulda zor koşullarda eğitim gördüğünü  belirterek yeni okul yapılması için kendilerinden talepte bulunduğunu söyledi.  Bu talep ve ardından dernek gönüllülerinin köyde yaptığı incelemenin  ardından Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa  geçtiklerini bildiren Özkara, şöyle konuştu:

'Bu kurumlarla yaptığımız iş birliği sonucunda köyde 4 derslikli okul  yapılmasını kararlaştırdık. Kimse Yok Mu Derneği olarak gıda, giyim ve barınma  gibi yardımların yanı sıra gelen talep üzerine eğitim ve sağlık alanında da  hizmet vermeye çalışıyoruz. Köyde şu anda 4 derslikli 6 tuvaletli bir okul  yapıyoruz. Ayrıca eski okulun bakım ve onarımını da üstlendik. Köye dört dörtlük  bir okul kazandıracağız. Öğrencilerimizin rahatlıkla eğitim ve öğretimlerine  devam etmesi için çaba sarf ediyoruz.' Vali Turhan ise sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına önem verdiklerini  belirterek, şunları söyledi:

'Yaşanan göç nedeniyle mağdur ve dar gelirli vatandaşların sayısını  artırdı. Bu mağduriyeti yardımlaşma vakfı ve değişik kurumlarla gidermeye  çalışıyoruz. Ancak sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları hizmetler de çok  önemlidir. Gıda ve giyim gibi yardımlar da mutlaka yapılmalı ancak eğitim ve  sağlık alanında yapılan hizmetler daha kalıcı olduğu için ayrı bir önemi var. Bu  okulun açılışını en kısa zamanda birlikte yapmayı umut ediyoruz. Bu tür çabalar  kardeşliği pekiştiriyor ve önyargıları ortadan kaldırıyor.'   Daha sonra Özkara, Hedef Aşž Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Acar ve dernek  gönüllüleri ile köye giderek okul inşaatında incelemede bulundu.  Okulu Müdürü Özcan da, okulun yetersiz olmasından dolayı derneğe ulaşarak  okul yapımı için talepte bulunduklarını dile getirerek, talebi uygun bulan  derneğin 2 ay önce okulun yapımına başladığını söyledi.   Köylüler de yeni okul sayesinde çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim  göreceğini belirterek, '120 öğrenci tek derslikte eğitim görüyordu. Bu nedenle  yeni yapılan okul, büyük sıkıntımızı giderecek. Kimse Yok Mu Derneğine çok  teşekkür ediyoruz' dediler.
AA


Geri Dön