19 / 04 / 2024

Kipa, 43. mağazasını Muğla'da açtı

Kipa, 43. mağazasını Muğla'da açtı

Kitle İletişim Pazarlama AŞ (Kipa) 43. mağazasını Muğla'da açtı



Açılışta konuşan Tesco Kipa Güney Ege Bölgesi Direktörü Tamer Öztürk, Türkiye'nin yerel üretici dostu Kipa'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye mağazalarından sonra Türkiye genelinde 43'üncü, Muğla'daki 4'üncü hipermarket yatırımı olan Muğla Kipa AVM ile Ege'deki yatırımlarına devam ettiğini söyledi.

Öztürk, Muğla Kipa'nın 4 bin metre kareye yakın net satış alanı ile ilin en büyük AVM'si olma özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Muğla'nın turistik ve tarihi potansiyeline daha önce açtığımız mağazalar ile birinci elden tanık olduk. Buradaki vatandaşlarımızın mağazalarımıza gösterdikleri ilgiden de cesaret alarak Muğla merkezde en büyük AVM'yi açmaya karar verdik. Toplamda 7 bin metre kare alana inşa edilen mağazamızın 219 araçlık otopark'i, 6 adet kiralanabilir mağaza alanı ve 4 bin metre kareye yakın net satış alanı bulunuyor" dedi.

Konuşmasında Kipa'nın doğa dostu enerji kullanımını açtığı mağazalara taşımayı sürdürdüğüne işaret eden Öztürk, "Kipa'nın Muğla mağazasında satış alanlarının yanı sıra yönetim ofislerinde ve depolarda gün ışığı aydınlatma sistemi kullanılıyor. Muğla Kipa 20. doğa dostu mağazası olma özelliği taşıyor" diye konuştu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'yı bir ticaret merkezi haline getirmek için adımların bu doğrultuda ilerlemekte olduğunu ifade ederek, "Muğla son yıllarda aldığı yeni yatırımlarla kabuğunu değiştirme yolunda hızla ilerliyor. Bu yatırımlar kentimize yeni iş istihdamları da sağlıyor. Bu bölgede bundan sonra yeni açılışlar da yapacağız" diye belirtti.

Konuşmaların ardından mağazanın açılışı, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Emniyet Müdürü Kadir Ay, Tesco Kipa Güney Ege Bölgesi Direktörü Tamer Öztürk tarafından yapıldı.

Vali Fatih Şahin ve beraberindekiler açılışın ardından reyonları gezerek yetkililerden bilgi aldı.
AA


Geri Dön