27 / 04 / 2024

Kiptaş Çatalca Konutları'nın satışları iptal olmadı!

Kiptaş Çatalca Konutları'nın satışları iptal olmadı!

KİPTAS'ın Çatalca Konutları satışlarının iptal olduğu ile ilgili tüm söylemler palavradan ibaret çıktı. Palavra derken CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök'ün sosyal paylaşım sitesi üzerindeki paylaşımı havada kaldı.



KİPTAS'ın Çatalca Konutları satışlarının iptal olduğu ile ilgili tüm söylemler palavradan ibaret çıktı. 

Palavra derken CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök'ün sosyal paylaşım sitesi üzerindeki paylaşımı ve buna istinaden yine sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlar da havada kaldı. 

Peki Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile görüşmeye gelen KİPTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Tuncay bey "Satışlar İptal Edildi" dedi mi? 

Sırf bunun araştırmasını yaparken Çatalca Meydanına bir karavan geldi dün. Karavan Satış Ofisi olarak kullanılacak. 

Aslına herkes biliyor Çatalca'dan kaç başvuru olacak. 

Sayının ne olacağı bile tartışılmış. Daha önce listelenen isimler aşağı yukarı 200'ü bulmuş. Bunu karavanın içindeki yetkili söylüyor. 

Aslına bakarsanız Başkan Cem Kara da, Başkan Cem Kara ile birlikte Çatalca Halkına Müjde veren Siyasiler de, bir tek bir şeyi unutuyorlar. 

Biz savaşı kaybettik. 

Biz neyin savaşını veriyorduk, şimdi neye razıyız? 

Biz "Çatalca Halkının bu konutlardan alabilmesi için bu fiyatlar çok fazla. Bize verilen söz, İBB Başkanı Topbaş'ın dediği gibi 105-108 Bin Lira civarlarında olmalı bu konutlar" demedik mi? 

Şimdi biz bu fiyatlara ilçe olarak razı mı olduk? Çatalca Halkı almaz ise başkalarına satarız mı oldu şimdi? 

Yani şöyle; "Bak yemezsen başkasına veririm yemeğini ha!" diyen tehditçi anne gibi mi oldu?

KİPTAŞ bizi bir anne şefkati ile mi kucağına aldı yani? 

Ben diyeyim mi bu KİPTAŞ'ın Çatalca'da yaptığı tüm projelerinden en karlı çıkanlar Erguvankent üyeleri oldu! Çatalcalının mera arazisini zamanında yok pahasına aldılar. Şimdi de armudu pişirttirip ağızlarına düşürttüler. 

Zamanın siyasileri bu konuda kavga etmişler ama bugün muhteşem bir şekilde kankalar! Ve yıllar sonra bugüne kadar kimler bu ilçede bu konuda sessiz kalmış ise iyi anılacaklar mı ? Yıllar sonra göreceğiz. 

KİPTAŞ tan parası olan gariban ev alacak. Yada sponsoru olan. Yoksa Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşmada kayıtlı bir tek dar gelirli vatandaş alamayacak! Sözüm ona bu konutlar garibana. Sözüm ona tabi. 

Peki ya iptal olmayan satışlar! Dur bak daha neler var neler. 


Gazete İstanbul 




Haber Posta Gazetesi'nde şu şkeilde yer aldı...



KİPTAŞ, evi olmayan vatandaşlar için inşa ettiği İstanbul Çatalca Konutları'nda satışlara devam ediyor. 139 bin liralık daireler 20 bin liralık ön ödemeyle alınacak. İnşaatın biteceği 26'üncü ayda 19 bin 750 liralık taksit ödenecek. Evin 100 bin liralık kısmı ise banka kredisi ya da Kiptaş'tan 2U ay vadeyle alınabilecek. Avrupa'dan ev satın al oturma iznini kaı Konutlara başvurmak için alıcının reşit olması ve İstanbul dahilinde tapulu veya tapusuz oturmaya müsait bir konutu olmaması gerekiyor. 


5 yıl satış yasak 

Çatalca Konutları'ndan ev alanlara 5 yıl devir yasağı var. Buna göre; kişi borçları bitmiş olsa bile sözleşmeden itibaren 5 yıl süre ile konutu satamayacak. Daire sahipleri noter huzurunda yapılacak bir kura ile belirlenecek. Projede 83 metrekarelik bin 58 ve 85 metrekarelik bin 80 adet olmak üzere toplam iki bin 188 adet daire yapılacak. Konutlar 2 yıl sonra teslim edilecek.



Posta


Geri Dön