24 / 04 / 2024

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

İstanbul'un Güngören ilçesinde tartışmalara sebep olan Doğakent Sitesi ile ilgili müjde geçen hafta verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.



İstanbul'un Güngören ilçesinde tartışmalara sebep olan Doğakent Sitesi ile ilgili müjde geçen hafta verildi. Güngören'de yer alan Doğakent Sitesi 2017'de riskli alan ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından toplam 4 blok 136 bağımsız birimden meydana gelen alanda çalışmalar yapıldı, örnek olacak kentsel dönüşüm çalışması için start verildi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada konuya ilişkin açıklamasında, "Yeni bir dönüşüm projesine başlıyoruz! 2017’de #RiskliYapı ilan edilen, geçtiğimiz yıl yıkılan #Güngören Doğakent sitesi hak sahipleriyle sözleşme imzalamaya başladık. 4 blok 136 bağımsız birimden oluşan sahada, örnek bir #dönüşüm gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diyerek alanla ilgili müjdeyi vermişti.

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Doğakent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüme ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burası Güngören Doğakent Sitesi, riskli yapı olduğu için yıkılmış ama yapılamamıştı. Vatandaşlar güvenli bir kurum olarak @kiptaskonut’u tercih ettiler. İştirak şirketimiz art arda yaptığı dönüşüm ve sosyal konut projeleriyle İstanbul’daki dönüşümde güvence oldu" ifadelerini kullandı.

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

Vatandaşlar, alanın deprem bölgesi olduğunu belirtti. Sakinler, kentsel dönüşümü evlerinin yenilenmesi ve güzel bir yerleşim alanında oturmak için istediklerini belirtti.

Ekrem İmamoğlu tarafından yayınlanan videoda konuyu değerlendiren Ali Kurt, "Biz gücümüzün yettiğince tüm riskli yapılarda oturan vatandaşlarımıza bir çözüm önerisiyle çözüm üretip yeni yapılarına taşınması için var gücümüzle tüm grup şirketleri olarak çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

Güngören Doğankent Sitesi'ndeki yapıların yıkımı geçtiğimiz sene tamamlandı. Vatandaşlar kentsel dönüşüme hız kazandırmak için KİPTAŞ'a başvuruda bulundu. Sakinler birkaç müteahhitle görüşüldüğünü en son KİPTAŞ'a karar verildiğini belirtti. 

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

"17 Mart tarihinde site sakinleri yaptığımız son dönemdeki uygulamaları görerek bize başvuruda bulundular" diyen Ali Kurt, "Biz de hak sahiplerimizin yüzde 96'sının daire seçimini yaptığı taslak proje üzerinden zemin etütlerimizi yaptık. Son maliyetlerimizi belirledik ve 16 Haziran tarihi itibarıyla hak sahiplerimizde noter onaylı sözleşmelerimizi imzalamaya başladık. 12 günlük kısa bir sürede hak sahiplerimizin yüzde 43'ü ile sözleşmelerimizi imzaladık. Hedefimiz kısa sürede 3/2 çoğunluğu sağlayıp, gerekirse 6306'nın pay satışı yapmak suretiyle mülkiyet yönetimini tamamen tamamlayıp ondan sonra temel atmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.  

KİPTAŞ Güngören projesinde sözleşmeler imzalanıyor!

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de erken teslim müjdesi!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön