19 / 04 / 2024

KİPTAŞ'ın pandemi karnesi!

KİPTAŞ'ın pandemi karnesi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya hesabından pandemi sürecinde KİPTAŞ tarafından yapılan icraatları açıkladı. İşte Ali Kurt'un o açıklamaları...



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, KİPTAŞ icraatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, KİPTAŞ'ın Kovid-19 salgını sırasında ve Cumhuriyet tarihinin ekonomik açıdan en zorlu sürecinde neler yaptığını, hangi projeleri hayata geçirdiğini anlattı. 

KİPTAŞ ın pandemi karnesi!

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ali Kurt, "Dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarında ve Cumhuriyet tarihinin ekonomik açıdan en zorlu döneminde; KİPTAŞ olarak neler yaptık? İşte Gerçekler..." ifadelerini kullandı. 

KİPTAŞ ın pandemi karnesi!

Ali Kurt'un paylaşımında yer verdiği açıklamalar şu şekilde:

"Toplam 2.095 bağımsız birimden oluşan 4 sosyal konut projesinin temelini attık.

Toplam 1.092 bağımsız birimden oluşan 3 yerinde dönüşüm projesinin temelini attık.

Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm kapsamında 1,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık.

Yeni dönemde hiçbir kamu bankasından sosyal projelerimiz veya iç borçlanma için bir lira almadık!

Alternatif finans metotları geliştirdik.

Sosyal projelerimize gelir sağlamak için 894 bağımsız birimden oluşan çevre dostu bir kaynak geliştirme projesinin temelini attık.

2021 sonu itibarıyla 4.100 bağımsız birimin temelini atarken, geçmiş dönemde temeli atılıp bırakılmış, finansal, hukuki, teknik sayısız problemi olan, inşaatları durmuş toplam 7.099 bağımsız birimden oluşan 7 projenin sorunlarını çözdük, inşaatlarını tamamladık teslim ettik."

KİPTAŞ ın pandemi karnesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Genel Müdürü Ali Kurt, geçtiğimiz günlerde de KİPTAŞ için ileri sürülen sıfır çekti iddiasını, "Biz sıfır çekmedik. Sosyal medya hesaplarımızda projelerimizi anlatıyoruz. Tuzla ve Eyüp'te temel atarken belediye başkanlarımız yanımızdaydı. Şimdi 0 çekti diyorlar. Biz çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. İnşaatın bir tamamlanma süresi var. Bu güne kadar 8 bölgede 4 bin 100 bağımsız birimin temelini attık" ifadelerini kullanarak yanıtlamıştı. 

 

Toplam 2.095 bağımsız birimden oluşan 4 sosyal konut projesinin temelini attık. pic.twitter.com/oA65EpLXnP

— Ali Kurt (@AliKurtistanbul) December 18, 2021

 


Geri Dön