18 / 04 / 2024

Kira ücretinin yüzde 50'si kadar kira desteği geliyor!

Kira ücretinin yüzde 50'si kadar kira desteği geliyor!

Resmi Gazete'nin bugün sayısında "lisanslı depoculuk sistemi" ile ilgili bir karar yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında kira desteği de yer aldı.



Resmi Gazete'nin bugün sayısında "lisanslı depoculuk sistemi" ile ilgili bir karar yayımlandı.Yayımlanan karar kapsamında kira desteği de verilecek. Peki kira desteği şartları nedir? Peki kira desteği ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yüzde 50'lik destek

Lisanslı depoculuk sistemine göre kira ücretinin yüzde 50'si oranında kira desteği verilecek. Bu karar kapsamında yapılan destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğundan hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce, haciz/icra, temlik ve benzeri işlemler yapılmayacak. Kira, ilave kira, analiz ve nakliye destekleme ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili harcama kaleminden alınacak. Peki lisanslı depoculuk sistemi destekler nelerdir? 

- Kira, ilave kira, analiz ve nakliye destekleme ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili harcama kaleminden karşılanacak.

- Kararın uygulanmasıyla ilgili olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye hizmetlerinden dolayı, ödenen destekleme tutarının yüzde 0.2'si komisyon olarak ayrıca ödenecek.

- Karar kapsamında yapılan destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğundan hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce, haciz/icra, temlik ve benzeri işlemler yapılmayacak.


Geri Dön