25 / 04 / 2024

Kirada oturanlar müjde! 1150 TL yardım yapılacak!

Kirada oturanlar müjde! 1150 TL yardım yapılacak!

Evi olmayan ve kirada oturan vatandaşlar devlet tarafından verilen kira yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Peki, kira yardımı yapan kuruluşlar hangileri? Başvuru şartları neler? İşte detaylar... 



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında devlet vatandaşa destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; hükümet bu süreçte kirasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için ödeme yapıyor. Her şehir için değişen bu kira ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlar için veriliyor. 

Söz konusu yardım için vatandaşların başvuru şartlarını karşılaması gerekiyor. Şartları karşılayan herkes e-devlet üzerinden başvuru yaparak bu destekten yararlanabilecek. 

Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli olduğu  saptanan binalarda yaşayan kişilere de kira yardımları yapılıyor. Kira yardımlarında verilen tutar her şehir için farklı.

Kirada oturanlar müjde! 1150 TL yardım yapılacak!

Kira yardımı yapan kurumlar: 

2021'de Bakanlığa ek olarak bazı özel kurumlar da kira yardımı yapmaya devam ediyor. İşte kira yardımı yapan kurumlar şu şekilde: 

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.Belediyeler.

Özel vakıf ve dernekler.

Sivil toplum kuruluşları

Kirada oturanlar müjde! 1150 TL yardım yapılacak!

Şartlar neler?

2021 yılı için kira yardımından faydalanmak için istenilen şartlar ise şu şekilde:

1.Başvuru yapacak kişilerin mal varlığı olmaması,
2.SGK ile çalışma şartı olmaması,
3.Emekli, dul veya yetim aylıkları almıyor olmaması,
4.İşsizlik maaşı almaması,
5.Testler sonrasında yoksulluk sınırının altında olması,
6.Fakirlik belgesi olması,


İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve  İzmir  gibi birçok kentte verilen kira yardımların ücretleri 600 ila 1000 TL arasında değişiyor. Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma merkezlerinden başvuru yapabilir. Bu kurumlar doldurulan formları kaymakamlıklara teslime ediyor. 

Kira yardımı alacak kişilerin başvuru esnasında banka bilgilerini vermesi gerekiyor. Banka bilgilerini vermemeleri halinde ise PTT ile ödemeleri alabilirler.

Ev alacaklara ve kiracılara devlet desteği!


Geri Dön