26 / 04 / 2024

Kiradan tasarruf için öğrenci evleri depolara taşındı!

Kiradan tasarruf için öğrenci evleri depolara taşındı!

İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, Kovid-19 salgını sebebiyle eğitimin online olarak devam etmesi kararının ardından, memleketlerine gitti. Öğrenci evlerine ödedikleri kiradan tasarruf etmek isteyen üniversiteliler, saklama depolarında konteyner kiralıyor...



Koronavirüs tedbirleri kapsamında, örgün eğitim yerine online eğitime geçilince farklı şehirlerde okuyan üniversite öğrencileri, evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Sözcü'de yer alan habere göre; İzmir’deki öğrenci evlerinde yaşayan gençler, tasarruf edebilmek için yeni yöntemlere başvurdu. 

Kira sözleşmelerini sonlandıran öğrenciler, eşyalarını saklamak için depoları tercih etmeye başladı. Kira sözleşmesini bitiren birçok öğrenci, ev eşyalarını depo konteynerlerde muhafaza etmeyi tercih ediyor. Sektör temsilcileri, işlerinde yüzde 300’e varan bir artışın söz konusu olduğuna dikkat çekti. 

‘KONTEYNERİN KİRASI DAHA UCUZ’

Ege Üniversitesi’nde okuduğunu dile getiren ve memleketine dönerken eşyasını depolama merkezine getiren Murat Türk (21), “Ev maliyetli olduğu için depolama firmasını seçtim. Daha uygun geldi böyle. Evde 2 kişi kalıyoruz. Toplam 1.400 lira veriyorduk. Depolama için konteyner aylık 200 liraya denk geldi. Daha uygun olduğu için böyle tercih ettim” diye konuştu.

Eşya saklama deposu yetkilisi, evli ve 1 çocuk babası Mehmet Karakaş (46), “Online eğitimin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencileri, memleketlerine döndü. Eşyalarını ise öğrenci evlerinde değil daha uygun fiyatlı eşya saklama depolarına koymakta buldu. Eşyalarını kapalı alanda muhafaza ediyoruz. Son zamanlarda yüzde 300 oranında talep artışı oldu. Koltuk, dolap, beyaz eşya gibi eşyaları depolayabiliyoruz. Bir konteynerin içine 6 adet çift kapılı buzdolabı sığıyor” açıklamasında bulundu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okuyan Aslı Tok (22), “Uzaktan eğitim sonrası eşyalarımı depoya kaldırmaya karar verdim. Maliyet açısından öğrenci olduğum için daha uygun oldu” şeklinde konuştu.

Ev sahipleri ve öğrenciler arasında 'kira' kavgası!


Geri Dön