25 / 04 / 2024

Kiram güvende sistemiyle kiralar gününde ödenecek!

Kiram güvende sistemiyle kiralar gününde ödenecek!

Vakıfbank tarafından geliştirilen ‘Kiram Güvende Sistemi’ ile ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorun ortadan kalkıyor. Yeni sistem ile kiralar gününde ödenecek.



Vakıfbank tarafından geliştirilen ‘Kiram Güvende Sistemi’ ile ev sahipleri ve kiracıların, kiranın gününde ödenmemesi sorunu ortadan kaldırılıyor. Vakıfbank Genel Müdrü Yardımcısı M. Lütfü Çelebi ''Sistem sayesinde artık ev sahipleri de, kiracılar da kiralarının gününde ödeneceğini biliyor'' diyor.

Soruna çözüm

Posta Gazetesi'nden Yavuz Karaman'ın haberine göre, ev sahiplerinin en büyük endişesi ve sorunu kira ödemelerinin düzenli yapılıp yapılamayacağı. Aynı şekilde kiracılar için de maaş gecikmeleri gibi beklenmedik durumlar can sıkıcı. VakıfBank, 'Kiram Güvende Sistemi'yle bu sorunlara çözüm üretiyor. Sistemi anlatan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi, ''Sistem sayesinde artık ev sahipleri de, kiracılar da kiralarının gününde ödenebileceiğini biliyor. Sistemin en büyük kazancı ise ev sahibi ve kiracı arasında bir güven ilişkisi kurması'' dedi. 

Gününde ödeme

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi sözlerine şöyle devam etti, "Sistem çok kolay işliyor. Kira ödeme gününde kiracı, kira ödemesini gerçekleştiremezse veya hesabında yeterli kira tutarı bulunmuyorsa, sistemin sağladığı garantörlük devreye giriyor ve kira ödemesi gerçekleşiyor. Sisteme dâhil olacak sözleşmeler için kira tutarının minimum 500 TL olmasını bekliyoruz. Ancak bir üst limit bulunmuyor. Kiracı tarafın geliri ödenecek kira bedeliyle uyumluysa sisteme dahil edebiliyoruz."


Geri Dön