19 / 04 / 2024

Kırıkkale Üniversitesi'nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü açıldı!

Kırıkkale Üniversitesi'nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü açıldı!

Kırıkkale Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü açıldı. Böylece üniversitede son 4 yılda ön lisans ve lisans düzeyinde açılan bölüm/program sayısı 40’a ulaştı...




Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararıyla, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümüne öğrenci alınması için hazırlıklar başlatıldı. İnsana dair tüm yaşam alanlarının, insanları ruhen ve bedenen huzurlu ve verimli kılacak şekilde tasarlanması gerektiğini belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, "Bu süreçte, mimari bilgi ve becerinin sanatçı algı ve dikkati ile birleştirilmesi sürece ayrı bir zenginlik katacaktır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulmasının önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Sanatı bilen, onu içselleştirmiş bununla birlikte mimari ve teknolojik öğeleri amaca uygun olarak ve uyumlu bir şekilde bütünleştirecek donanımda bireylerin yetiştirilmesi bölümün öncelikleri arasında olacaktır.” dedi.


Üniversitenin gerek altyapı, gerekse akademik birim olarak gelişmesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Yıldız, "Bu çerçevede hem yeni ve modern binalar hizmete girmekte hem de yeni akademik birimler ile birlikte yeni bölümler açılmaktadır. İlimizde ve çevre illerde Güzel Sanatlar Liselerinin bulunması sebebiyle İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü için gerekli sanatsal bilgi ve duyarlılığa sahip, yeterli öğrenci kaynağı olduğu düşünülmektedir. Üniversitemizde ve çevre illerde yeni kurulan üniversitelerde de bu bölümün olmaması ihtiyacı bir kat daha artırmaktadır.” diye konuştu.


Zaman


Geri Dön