29 / 03 / 2024

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.



Dicle Nehri'ne hâkim tepede yer alan  ve türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapımına başlanan, daha sonra mahkeme kararı ile inşaatı durdurulan 725 konut için yıkım ihalesi yapıldığı belirtildi. 

 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki daha önce yaptığı açıklamada, "Bir taraftan tarım arazileri üzerine kurulmuş, bir taraftan tescilli eserler üzerine yapılmış yapılardır. Bu kabul edilemez. Ziyaret yerine bina yapılır mı? Şimdi zaten mahkemelik, hukuki sürecini takip ediyoruz. Eğer hukuki süreç tamamlanırsa bir an yıkılacak, tertemiz hale gelecek" diye açıklama yapmıştı. 

 

Kırklar Dağı bölgesinde konut alan ve tapusu elinde bulunanların haklarının ne olacağı konusunda da bir belirsizlik yaşanıyor ancak Büyükşehir Belediyesi'nin bu konu ile ilgili de gelecek günlerde açıklama yapacağı öğrenildi.

 

Sur Belediyesi'nin bölgeyi imara açması ile yaklaşık 370 dönüm arazi üzerinde çok katlı konutların yapımına başlanmış, ardından mahkeme inşaatı durdurma kararı vermişti. Konutlar için ulusal televizyonlara reklam verilirken, aralarında siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin projeden konut aldığı konuşulmuştu. 

 

Diyarbakır  Kırklar Dağı'na ilk etapta '1+1' ve '2+1' olarak 10 katlı, 4 blokta, 80 konut yapılması; ikinci etapta ise 15 katlı bloklarda toplam 600 konut ile birlikte 27 katlı bir otel, yüzme havuzu, tenis kortu, sentetik buz pisti, 2 büyük süs havuzu, amfitiyatro, öğrenci yurdu, alışveriş merkezi, cami, gezi alanları ve park orman yapılması hedefleniyordu. 
 


Geri Dön