29 / 03 / 2024

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kayan, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa'nın 98 ve içtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Kayan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kırklareli İlimizin; Babaeski İlçesi'ne bağlı Alpullu Beldesi'nde, yaşanan sel felaketi sonucu, özellikle zemin kattaki ev ve dükkânlar zarar görmüştür. Maddi hasar büyüktür. Sağanak yağış sonrası taşıp sel felaketine neden olan Pancarköy deresi, Pancarköy'ün içinden de geçmektedir. Ancak; Pancarköy'de hiç bir taşkın yapmamış, hiçbir felaket yaşanmamıştır. Alpullu Beldemizde yaşanan sel felaketi; hızlı tren inşaatında yapılan servis yolundaki hatadan kaynaklanmaktadır. Bu yolu o dereden geçirirken, derenin sağında ve solundaki setlere zarar verilmiştir. Bu nedenle de o setler dere yatağı seviyesinden aşağıda kalmaktadır. Bu hatalar neticesinde; geri tepen sular yapay seti yıkmış, biriken taşkın suları sel olarak yerleşim bölgesine büyük bir hız ve kuvvet ile dolmuştur. Tek avuntumuz can kaybının yaşanmamasıdır.''

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın soruları:
1- Bakanlık olarak; hızlı tren hattını yapan ŞİRKET hakkında bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? 

2- Bölgede yaşanan sel felaketi sonucu maddi zarara uğrayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için ne yapacaksınız? 

3- Hızlı tren hattının geçtiği tüm güzergâh, olası kazalara ve felaketlere davetiye çıkarmaktadır. Bakanlık olarak; ihale ettiğiniz ve teslim aldığınız projelerin, güvenlik ve kalite standartlarına uyup uymadığını denetlemiyor musunuz? Eğer denetliyor iseniz, Çorlu tren kazası, Alpullu sel felaketi gibi faciaların yaşanmasının sebepleri nelerdir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön