20 / 04 / 2024

Kısmi emeklilik sistemi devrede!

Kısmi emeklilik sistemi devrede!

Ülkemizde emekli olmak için 3 şartın yerine getirilmesi gerekiyor. Belli bir yaşı dolduran, belli bir gün sayısınca prim ödeyenler emekli olabiliyor. Bu şartları tamamlayamayanlar için ise kısmi emeklilik sistemi devreye alınacak.



Türkiye genelinde emekli olunması için 3 şart aranıyor. Belli bir yaşı doldurmak, belli bir gün sayısınca prim ödemek ve sigorta olmasının ardından kadınlar için 20, erkekler için 25 yılın geçmesinin beklenmesi gerekiyor. Bu şartları yerine getiremeyenler için ise kısmi emeklilik sistemi devreye alınacak.

Kısmi emeklilik sistemi devrede!

TARİHE DİKKAT EDİN!

Takvim'de yer alan habere göre; 9 Eylül 1999 yılı ve önceki yıllarda sigortalı (SSK) olan çalışanlar, 10 yıllık (3600 gün) prim ödeyerek emeklilikten yararlanabiliyor.

Bu sistem kapsamında en erken emeklilik yaşı kadınlarda 50, erkeklerde 55 oluyor.

Kısmi emeklilik sistemi devrede!

Bu yaş, ilk sigortalılık tarihi kadınlarda 08.09.1981 yılından, erkeklerde ise 08.09.1976 yılından önce olanlarda geçerli olacak.

Bu tarih sonrasında 9 Eylül 1999 yılına kadar işe girenler için ise yaş ve kademe devrede.

Kısmi emeklilik sistemi devrede!

İlk defa çalışmaya başlandığında tarih ve 3600 prim günün tamamlandığı tarih sonrasında kadınlarda yaş 58'e, erkeklerde ise 60'a kadar çıkabiliyor.

3600 gün ile kadınlar 50, erkekler ise 55 yaşına gelmişse, o tarihin ardından emekli olunabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön