28 / 03 / 2024

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

Kızılbük GYO'nun halka arz toplantısı gerçekleştirildi. Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çelik, Sinpaş Kızılbük Devremülk projesine ilişkin de konuştu...



Kızılbük GYO'nun halka arz toplantısı gerçekleştirildi. Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, toplantıda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

"Bugün bizim için önemli bir gelişmeyi sizinle paylaşmak üzere bir araya geldik" diyerek sözlerine başlayan Sefa Çelik, "Kızılbük GYO'nun halka arzıyla ilgili son noktaya gelmiş bulunuyoruz" dedi. Sefa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarım asra yaklaşan bir sürdir gayrimenkul sektöründe uzmanlığı olan Sinpaş GYO ticareti gayrimenkulde rüştünü kanıtlamış Servet GYO'nun ardından, turizm ve devre mülk sektöründe yatırımları hayata geçirmek üzere kurulan Kızılbük GYO'nun halka arzı için bir araya gelmiş bulunmaktayız." 

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

Sinpaş GYO'nun tarihine ve faaliyetlerine ilişkin konuşan Çelik, "Sinpaş GYO, her biri birbirinden farklı konseptlerle proje geliştirdi on binlerce aileyi ev sahibi yaptı. Sektördeki pek çok ilki gerçekleştiren, hiçbir zaman durmadan çalışan bir firma oldu Sinpaş. Gayrimenkul geliştirmenin yanı sıra pek çok kuruluşuyla faaliyet gösteriyor. Kızılbük GYO ise, Sinpaş GYO'nun bu tecrübeleriyle birlikte şimdiye kadar yatırım yapmadığı bir alanda, ülkemizin turizm sektörünün gelişmesine ve çeşitlenmesine katkı sağlayacak bir kuruluş olacak. Bu alanda uzman olacak şirketimizi halka arz ediyoruz."

Kızılbük GYO'nun devre mülk otel, termal tesis ve tesis alanları ile beraber 5.4 milyar TL'lik bir portföyü olduğuna dikkat çeken Sefa Çelik, "Hesaplamalarımıza göre 15.80 fiyatla halka arz edilecek. Toplam arz miktarı 948 milyon TL olacak. Tabii bu oranlar talep toplamanın ardından gerçekleştirilecek" diye konuştu. 

"Bu noktada altını çizerek şundan bahsetmek istiyorum. Şimdiye kadar görülmemiş halka arz tekliflerimiz var. Bunlar birkaç kademe halinde olacak. Yatırımcıya daha çok kazandıracak ek teşvikler sunuyoruz" ifadelerini kullanan Çelik, teşvikleri şu şekilde anlattı: 

"İlki halka arzdan alınacak hisselerin 180 gün muhafaza edilmesi koşuluyla yüzde 15 bedelsiz hisse alma hakkına sahip olunacak. İkincisi, projelerden gayrimenkul alacak Kızılbük GYO yatırımcılarına halka arzdan aldıkları hissenin yüzde 20'si oranında indirim yapılacak. Kızılbük GYO yatırımcılarına böyle bir imkan sunulacak ve bu imkan önümüzdeki 10 gün içinde geçerli olacak. Üçüncü teşvik kapsamında ise, Marmaris'teki ilk tesisimiz açıldığında halka arzdan hisse alan ve 90 gün süre tutan Kızılbük GYO yatırımcılarına konaklamada yüzde 40 indirim hakkı tanınacak."

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

Mahmut Sefa Çelik, toplantıda halka arza ilişkin soruları yanıtladı. İşte o sorular ve Mahmut Sefa Çelik'in yanıtları:

Ne kadarlık bir gelir bekliyorsunuz? Gelir nerelerde değerlendirilecek?

Kızılbük GYO'nun sahibi Sinpaş GYO. Ortak satışla halka arz edilecek. Halka arzın geliri Sinpaş GYO'da değerlendirilecek. Sermaye yapısının güçlendirilmesinde kullanılacak. Halka arz geliri Sinpaş GYO faaliyetleri için kullanılacak. 2 kattan fazla talep gelirse yüzde 5 gibi Ek satış olacak.

Temettü dağıtacak mısınız? Teşvikler neler?

3 kademeli teşvik. İlki halka arzdan alınacak hisselerin 180 gün muhafaza edilmesi koşuluyla yüzde 15 bedelsiz hisse alma hakkına sahip olunacak. İkincisi, projelerden gayrimenkul alacak Kızılbük GYO yatırımcılarına halka arzdan aldıkları hissenin yüzde 20'si oranında indirim yapılacak. Kızılbük GYO yatırımcılarına böyle bir imkan sunulacak ve bu imkan önümüzdeki 10 gün içinde geçerli olacak. Üçüncü teşvik kapsamında ise, Marmaris'teki ilk tesisimiz açıldığında halka arzdan hisse alan ve 90 gün süre tutan Kızılbük GYO yatırımcılarına konaklamada yüzde 40 indirim hakkı tanınacak. 

Temettü politikamıza göre; yüzde 25 karımızı her sene dağıtmayı hedefledik. Buna yine şirket ilgili kurullarında karar verilecek.

Yatırımcılar neden Kızılbük GYO hissesi alsın?

Gayrimenkulün çok farklı bir alanında şimdiye kadar örneği olmayan bir şirket Kızılbük GYO. Gayrimenkulde özellikle son 7 sene içinde bir durağanlık söz konusu. Bu durağanlıkta farklı, niş bir alanda örgütlenen bir şirket. Farklı ve karlı bir iş modeli var. Bu iş modeli içerisnde faaliyet gösterecek ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı. Kar etme ve kar dağıtma potansiyeli yüksek. Borçluluk oranı yok. Şimdiye kadar gayrimenkul sektöründeki büyük oyuncuların ilgi göstermediği bir alanda faaliyet gösterecek. Kendisi kazanacak dolayısıyla yatırımcıya kazandıracak.

Sinpaş GYO'nun borçluluğuna yönelik çalışmalar var mı?

Dövizin hareketlendiği 2018'den bu yana çok sıkı ve planlı bir şekilde grubun borçlarını azalttık. Azaltmaya da devam ediyorıuz. Buradan gelecek kaynağın bir kısmı da borçluluğu azaltma yönünde kullanılacak.

Kızılbük GYO ile ilgili detaylı bilgiler paylaşan ve gelen soruları yanıtlayan Çelik, Kızılbük GYO'nun ilk projesi Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde ilişkin de konuştu. 

Kızılbük GYO halka arz ediliyor!

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesinde son durum ne?

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş Kızılbük Devremülk projesine ilişkin genel bilgi paylaştı ve son durumu aktardı. İşte o açıklamalar:

"Devre mülk hızla gelişen ve gelişmeye devam eden bir pazar. Dünyadaki büyüklüğü 87 milyar dolar seviyesinde. Yıllık yüzde 3.5-4 oranında büyüme potansiyeli var. Ülkemizde de 2.5 milyar dolar pazar büyüklüğü. Ülkemizin bu konuda da son yıllarda sağlık turizmi ve iyi yaşam alanındaki yatırımları ön plana çıktı. Biz bu alanda önemli büyüme fırsatları olduğunu düşünüyoruz. 

Projemiz, bölgedeki diğer yatırımlardan farklı oalarak 12 ay ve termal kaynak üzerine kurulu. Termal kaynak ve devre mülk müştersinin ihtiyaçlarına göre dizayn edildi. Karma kullanımlı plaj alanları olduğu gibi kadın-erkek ayrı olacak şekilde özel alanlarda bulunuyor."

"Kızılbük GYO'nun ilk projesi Marmaris İçmeler Koyu'nda hayata geçiriliyor, inşaatı devam ediyor" diyen Çelik, "İçmeler Koyu'nda yer alan proje, devremülk üniteleri, termal SPA, 5 yıldızlı otel ve pek çok farklı donatılarıyla kendi içerisinde bütün ihtiyaçların karşılandığı karma bir proje. 4 koyu, termal su kaynakları bulunan proje iç ve dış pazara yönelik özgün bir konseptle tasarlandı. İlk etap 2023'te faaliyete geçecek. 1.etabımızda 550 adet devremülk ünitesi, 205 odalı 5 yıldızlı otel, termak spa ve avm var. Projede inşaat devam ediyor. 

Sinpaş Kızılbük Devremülk projesi ön satışta!

Kızılbük GYO'nun talep toplama tarihi belli oldu!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön