20 / 04 / 2024

Kızılcahamam'daki cezaevine yeni bölümler inşa edildi

Kızılcahamam'daki cezaevine yeni bölümler inşa edildi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki cezaevi yeniden düzenlenerek memur tutuklu ve hükümlüler için hizmete girecek



Adalet Bakanlığı tarafından 2006 yılının Aralık ayında kapatılan Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki cezaevi yeniden düzenlenerek memur tutuklu ve hükümlüler için hizmete girecek.

Kızılcahamam Sanayi Bölgesi'ndeki eski cezaevi binasının bakım ve onarımı için bir süre önce gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanarak yeni bölümler inşa edildi.

Oluşturulan koğuşların standartlara uygun hale getirilmesinin ardından yemekhane, revir, kütüphane, hobi atölyesi, kantin, berber ve ziyaretçi salonları eklenen cezaevine ayrıca voleybol ve basketbol sahası yapılarak merkezi sistem ile 24 televizyon ve radyo kanalının izlenebilmesi için sistem kuruldu.

Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki cezaevinin ihtiyaçlara cevap vermediği için kapatıldığını hatırlatarak, yeni cezaevi binasının standartlara uygun hale getirildiğini söyledi.

Cezaevi inşaatının tamamen bittiğini, hükümlü ve tutuklu kabul edecek duruma geldiğini ifade eden Kaya, cezaevi kapasitesinin 120 kişi olduğunu kaydetti. Kaya, Kızılcahamam Cezaevi'ne  Ankara  ve çevresindeki illerde suç işlemiş memur tutuklu ve hükümlülerin nakledileceğini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kızılcahamam'a memur cezaevi 
 
Adalet Bakanlığı tarafından 2006 yılının Aralık ayında kapatılan Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki cezaevi yeniden düzenlenerek memur tutuklu ve hükümlüler için hizmete girecek. 
 
Sanayi Bölgesi'ndeki eski cezaevi binasının bakım ve onarımı için bir süre önce gerçekleştirilen çalışmalar tamamlanarak yeni bölümler inşa edildi. Oluşturulan koğuşların standartlara uygun hale getirilmesinin ardından yemekhane, revir, kütüphane, hobi atölyesi, kantin, berber ve ziyaretçi salonları eklenen cezaevine ayrıca voleybol ve basketbol sahası yapılarak merkezî sistem ile 24 televizyon ve radyo kanalının izlenebilmesi için sistem kuruldu. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, cezaevi inşaatının tamamen bittiğini, hükümlü ve tutuklu kabul edecek duruma geldiğini ifade ederek, cezaevi kapasitesinin 120 kişi olduğunu kaydetti. 
Zaman


Geri Dön