26 / 04 / 2024

Kızıltepe Şeyh Seyda Camisi'nin yerine 5 katlı cami yapılıyor!

Kızıltepe Şeyh Seyda Camisi'nin yerine 5 katlı cami yapılıyor!

Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi'nde bulunan Şeyh Seyda Camii olarak bilinen ve ayrıca Şeyh Abdurrezzak Seydaoğlu’nun türbesinin de avlusunda bulunduğu cami yıkılarak yerine 5 katlı ve bin 500 kişinin ibadet yapabileceği yeni bir cami yapılıyor...




Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eski Şeyh Seyda Camisi yıkılarak, yerine 5 katlı ve bin 500 kişinin ibadet yapabileceği yeni bir cami inşa ediliyor.


Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi'nde bulunan Şeyh Seyda Camii olarak bilinen ve ayrıca Şeyh Abdurrezzak Seydaoğlu’nun türbesinin de avlusunda bulunduğu cami kapasite yetersizliğinden dolayı yıkılarak yerine hayırseverlerin yardımıyla 5 katlı ve bin 500 kişinin ibadet yapabileceği yeni bir cami yapılıyor. Şeyh Selahaddin’in rahatsızlığından olayı vekaleten yerine bakan ve camide imamlık yapan Şeyh Abdurrezzak’ın torunu ve Şeyh Selahaddin’in oğlu olan Şeyh Fatih Seydaoğlu, bu camide yapılan projenin bölgede bir ilk olduğunu ve 2 ana kubbeli caminin yapılmasının kendilerine nasip olduğunu söyledi. Seydaoğlu, “Malum Kızıltepe ilçemiz her gün büyüyor. Bununla beraber mahallemiz de büyüyor. Eski camimizin kapasitesi yetersiz olduğundan dolayı camiyi yıkıp yerine hayırseverlerin yardımıyla kapasitesi daha büyük bir cami inşa ediyoruz. Camiye ibadet için gelen birçok kişi dışarıda kalıyordu. Özellikle cuma günleri birçok kişi yer darlığından dolayı dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyordu. Camimizin projesi değişik ve yeni bir projedir. Güneydoğu'da şimdiye kadar 2 ana kubbeli cami yapılmamıştı, bu da bizlere nasip oldu. Hayırseverlerin de bunu görmesini istiyoruz. Çünkü hayır yapanların hayrı kaybolmaz, bu da bir sadakayı cariyedir" dedi.


Caminin yapımıyla ilgilenen Muhammed Emin Fatihoğlu ise, inşaata 2012 yılı Aralık ayında başladıklarını söyledi. Fatihoğlu, "Halkımızın katkısıyla bu noktaya geldi. Camimiz mevcut 5 kattan oluşmaktadır. Bodrum katı taziye evi olarak hizmet verecek. Bir üst katı ise şuan ibadete açtığımız yer camimiz faaliyete girdiğinde Kur'an Kursu olacak. Diğer kalan 3 kat ise cami ibadeti için hizmet verecek. Camimizin projesine göre bin 500 kişi rahat bir şekilde ibadetini yapabilecek. Tabi camimizin daha birçok eksiği var. Dış cephesi daha bitmemiş ve iç dekorasyonu daha yapılacak. Hangi vatandaşımız katkı yapmak isterse yapabilir" diye konuştu.



İlke Haber Ajansı


Geri Dön