25 / 04 / 2024

Koç Grubu Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açıyor!

Koç Grubu Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açıyor!

Koç Grubu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açacak



Koç Grubu tarafından, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan  Ankara  Kalesi'ndeki Çukurhan, butik otel konseptiyle yeni yılda hizmete açılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 29 yıllığına 'restore et-işlet-devret' modeliyle kiralanan Çengelhan'da restorasyon işlemlerinde sona yaklaşıldı. 16. yüzyıla ait tarihi yapı, restorasyonun ardından butik otel olarak 2010'da başkentin kültür ve turizm yaşamına sunulacak. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un kişisel koleksiyonundan eşyalarının yanı sıra Koç Müzesi'nden seçilecek eşyalarla dekore edilmesi planlanan otelin çok fazla odası bulunmayacak.

Koç Grubu, grubun kurucusu merhum işadamı Vehbi Koç'un ticari hayata ilk adımını attığı Çengelhan'ı, önceki yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayarak müzeye dönüştürmüştü.

Bu kış Antalya'ya 150 bin golfçü gelecek

Antalyalı turizmciler bu yıl 150 bin İngiliz'i golf sahalarında ağırlayacak. Geçen kış sezonunda 95 bin İngiliz'in golf için geldiği Antalya'da yapılan tanıtım atağıyla bu sayının 150 bine çıkarılması hedefleniyor. Akdeniz Turistik Otelcilir Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, kış sezonunda özellikle futbol ve golfün Antalya turizmini desteklediğine dikkat çekerek, "Bindiğim her uçakta Antalya'ya golf oynamak için gelen gruplarla karşılaşıyorum" dedi.
Vatan


Geri Dön