25 / 04 / 2024

Koç Holding ve GE su arıtımı niyet anlaşması imzaladı

Koç Holding ve GE su arıtımı niyet anlaşması imzaladı

Koç Holding ve GE, suyun arıtılmasına ilişkin niyet anlaşması imzaladı. Ortak projeler içinde 'tuzdan arındırma', 'atık su arıtma' bulunuyor



Koç Holding ve Forbes dergisinin listesinde dünyanın en büyük şirketi olarak gözüken General Electric (GE) suyun arıtılması konusunda 'niyet anlaşması imzaladı. GE'nin iş birimlerinden GE Power & Water ile imzalanan anlaşma kapsamında iki kurum 'tuzdan arındırma', 'atık su arıtma' ve 'mobil su çözümleri' alanında ortak projeler gerçekleştirecek. Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Koç Topluluğu olarak adımlarımızı bugünü değil, 20 yıl sonrasını düşünerek atıyoruz. Bugün 'Su kısıtı' yaşayan ülkemiz, gerekli önlemler alınmadığı takdirde 20- 25 yıllık bir süre içinde 'Su fakiri' konumuna düşebilecektir." dedi.

DENİZ SUYU
Bulgurlu, küresel ısınmanın etkilerinin ve doğal su kaynaklarının hızla tükenmesine karşılık olarak deniz suyunun uygun bir maliyetle içme suyuna dönüştürülebilmesinin ve atık suyun arıtılarak yeniden kullanılmasının öneminin hızla artmakta olduğunu belirtti. Bulgurlu, halen dünyada 13 bini aşkın "Tuzdan Arındırma" tesisi bulunduğunu, sanıldığı gibi su zengini olmayan ülkemizde de Yap-İşlet-Devret ve Yap-İşlet modeli ile benzer projelerin hızla hayata geçeceğine inandığını aktardı. GE'nin Su Teknolojileri iş biriminin Başkan ve CEO'su Heiner Markoff ise, "Bu anlaşma GE'nin, suyun yeniden kullanımı aracılığıyla küresel sürdürülebilir su kaynağı yaratılması konusundaki kararlığının bir örneği" dedi. Markoff ayrıca Koç Holding ile birlikte Türkiye'nin su kaynaklarının kullanımını optimize etmek istediklerini söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Koç Holding'le GE'den suda dev ortaklık 

Koç Holding ile General Electric (GE) Power&Water'in, suyun arıtılması ve yeniden kullanımına ilişkin `Niyet Anlaşması' imzaladığı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Koç Holding ve dünyanın önde gelen şirketlerinden GE'nin iş birimlerinden GE Power&Water arasında Koç Holding'in Nakkaştepe'deki Genel Merkezi'nde imzalanan anlaşma, iki kurumun `Tuzdan Arındırma', `Atık Su Arıtma' ve `Mobil Su Çözümleri' alanında geliştirecekleri ortak projeleri kapsıyor. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Bülent Bulgurlu "Koç Topluluğu olarak adımlarımızı bugünü değil, 20 yıl sonrasını düşünerek atıyoruz. Bugün `su kısıtı' yaşayan ülkemiz, gerekli önlemler  alınmadığı takdirde 20-25 yıllık bir süre içinde `su fakiri' konumuna düşebilecektir" dedi.

Bulgurlu, imzalanan anlaşma çerçevesinde, bu alandaki teknolojilerin öncüsü GE ile birlikte, Türkiye'de gerekli bilincin yaratılması konusunda yoğun olarak çalışmaya başlayacaklarını bildirdi. GE'nin Su Teknolojileri İş Birimi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Heiner Markoff ise Koç ile imzalanan Niyet Anlaşmasının, Türkiye'de su endüstrisinin daha da gelişmesini sağlayacağını belirtti.
Star


Geri Dön