19 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele'de hastane inşaatları devam ediyor!

Kocaeli Başiskele'de hastane inşaatları devam ediyor!

Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın çalışmaları sonucu kent genelinde değer kazanan Başiskele şimdi de sağlık sektöründe öne çıkıyor. Ayaz, "Her şeyin başı sağlık hedefiyle Başiskele'ye Marmara'nın en büyük sağlık kompleksini inşa ediyoruz."



112 Acil Sağlık İstasyonu ve çok sayıda kapsamlı hastaneye ev sahipliği yapan ilçede birçok özel hastanenin inşası devam ediyor Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Her şeyin başı sağlık hedefiyle Başiskele'ye Marmara'nın en büyük sağlık kompleksini inşa ediyoruz. Sağlık alanında attığımız bu adımla; Yalova, Sakarya, Kocaeli merkezinde yaşayan vatandaşlarımız da faydalanacak. Bölgenin sağlık başkenti olacak Başiskele ile birlikte sağlık turizmi de başlayacak, sağlık için kente gelenler doğal güzelliklerin büyüsü ile kenti keşfe başlayacak" dedi. 


İĞNE İÇİN İLÇE DIŞINA... 


Bilindiği üzere 2009 yılında ilk hizmete başlayan Başiskele Belediyesi, ilçedeki hastane sorununu çözerek ilçeye bir semt polikliniği kazandırdı. Başiskele'de yaşayan vatandaşlar bir iğne vurdurmak için bile ilçe dışındaki devlet hastanesine giderken son yıllarda hizmet ayağına geldi. Başiskele semt polikliniği aynı zamanda nisan 2015'den itibaren gece 24.00'e kadar açık olarak hizmet vermeye başladı. 


ACİL SAĞLIK İSTASYONLARI 


Türkiye'de ilk Acil Sağlık İstasyonları projesi ile Başiskele'nin iki yakası iki ucu olan Yeniköy ve Kullar bölgelerine istasyonlar kurularak, Türkiye'ye örnek olan hizmetin ilki Başiskele'de gerçekleşti. Ovacık Mahallesinde metruk bir alanda bulunan harabe, kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilerek bugün son derece kapsamlı bir hastane binasına kavuştu. Özel Akademi Hastanesi yaklaşık 1 yıldır bölgede hizmet veriyor. 


İKİ DEV PROJE TAMAMLANACAK 


Başiskele Yeniköy Merkez Mahallesi'nde hizmet veren The Ness Termal Otel'in hemen bitişiğinde yurt dışından özel misafirlerini ağırlayacak beş yıldızlı otel konforunda Batı Asya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı devam ediyor. Kocaeli'nin prestij projelerinden Sembol Kocaeli projesiyle AVM, Küre Kongre Merkezi Medical Park da Başiskele'ye kazandırılacak. Medical Park Hastanesi ile şifa turizmin de sağhk turizmi denildiğinde Başiskele akla gelecek. İnşaatı tamamlanacak olan iki dev sağhk yatırımı ile birlikte Başiskele sağhk turizminde yıldız olmaya devam edecek. 

Başkan Ayaz'- "Sağlık için kente gelenler doğal güzelliklerin büyüsü ile kenti keşfe başlayacak" dedi. 

Başiskele'nin iki yakası iki ucu olan Yeniköy ve Kullar bölgelerine istasyonlar kuruldu. 

İnşaatı tamamlanacak olan iki dev sağlık yatırımı ile birlikte Başiskele sağlık turizminde yıldız olmaya devam edecek. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön