28 / 03 / 2024

Kocaeli Darıca'ya dev spor kompleksi!

Kocaeli Darıca'ya dev spor kompleksi!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca'ya dev bir spor kompleksi inşa ediyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki spor yatırımlarına devam ediyor. Okulları spor salonlarıyla donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzu projelerini de yaygınlaştırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, sağlıklı bir toplum için tesislerin sayısını arttıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tesislerden birini de Darıca’ya kazandıracak. Darıca İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan olan dev tesis toplam 10 bin 215 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

BODRUMDA 55 ARAÇLIK OTOPARK

Bodrum, zemin ve tribün kat şeklinde inşa edilecek olan yapı pek çok sporun yapılmasına imkân sağlayacak. Yapının bodrum katında 55 araçlık otopark bulunacak. Bu katta ayrıca iletişim odası, mekanik oda, mescitler, giyinme odaları ile duş alanları ve depolar da yer alacak. Zemin katta ise bin 126 metrekare alanda basketbol, voleybol ve sahası bulunacak.

BİN 800 KİŞİLİK TRİBÜN

Zemin katta ayrıca Vip odası, sporcu girişi, plates-aerobik salonu, fitness salonu ve çok amaçlı salon bulunacak. Bu katta ofis, antrenör odaları, hakem odaları, müdür odası, ilk yardım odası, basın toplantı odası, haberleşme odası, güvenlik odası, mutfak, kantin, 6 adet soyunma- duş-wc alanları, engelli soyunma- duş-wc alanları, bay- bayan wc, depo yer alacak. Binada bin 800 kişilik seyirci tribünü de oluşturulacak.

İHALE 3 TEMMUZ’DA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dev tesisin yapımı için ihaleye gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir ihale salonunda 3 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek olan ihale saat 11.00’de yapılacak. Tesisin inşaatı 450 günde tamamlanacak.


Geri Dön