20 / 04 / 2024

'Kocaeli Devlet Hastanesi kapatılacak' iddiası mecliste!

'Kocaeli Devlet Hastanesi kapatılacak' iddiası mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi açıldıktan sonra iki yıl önce hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesinin kapatılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Şehir Hastanesi açıldıktan sonra iki yıl önce hizmete giren Kocaeli Devlet Hastanesinin kapatılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017’de faaliyete geçen 38 tanesi yoğun bakım olmak üzere onkoloji de dahil 318 yataklı modem bir hastanedir. Yaklaşık maliyeti 65 milyon lira olan hastane İzmit kent merkezinde yer almakta olup henüz ikinci senesini dahi tamamlamamıştır.

Kocaeli Şehir Hastanesinin yapımına ise 2015 yılında başlanmış olup 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Şehir hastanesinin hizmete alınmasıyla beraber Kocaeli’de bazı hastanelerin hizmetleri askıya alınıp, faaliyetleri Kocaeli Şehir Hastanesine taşınacaktır. Faaliyetleri sona erecek hastaneler arasında yapımı yeni tamamlanan Kocaeli Devlet Hastanesi de bulunmaktadır'' diye konuştu. 

Türkkan, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Hastaneye ait hizmet binasımn ise 3. kişilere devredileceği ya da kiralanacağı iddia edilmektedir. Bu iddialara göre Özel Medipol Hastanesi, faaliyetlerinin durdurulması planlanan Kocaeli Devlet Hastanesi binasının devri için çalışmalara başladığı ifade edilmektedir.''

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:

1) Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin ' açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir?

2) Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli’deki hangi, hastane ve sağlık

birimlerinin faaliyetleri sona erecektir?

3) Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır?

4) Kocaeli Devlet Hastanesinin Özel Medipol Hastanesine kiralanması ya da devredilmesi söz konusu mudur? Söz konusu ise Özel Medipol Hastanesini devir konusunda ayrıcalıklı kılan kriterler nelerdir?

5) Kocaeli Devlet Hastanesi İzmit kent merkezinde yer alan en ulaşılabilir hastane konumundadır. Şehir Hastanesinin devreye girmesiyle birlikte Kocaeli Devlet Hastanesi atıl kalacaksa hastaneye ait taşınmazlar nasıl değerlendirilecektir?


Geri Dön