24 / 04 / 2024

Kocaeli Hacımazlı Köyü'ndeki eski okul binası yenilendi!

Kocaeli Hacımazlı Köyü'ndeki eski okul binası yenilendi!

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitime geçen Kandıra Hacımazlı Köyü’nün eski okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla baştan aşağı yenilendi.



Taşımalı eğitime geçildikten sonra kullanılmayan ve atıl bir duruma gelen Hacımazlı Köyü okulu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin onarım ve bakım çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmalar kapsamında çatı, pencere, kapı, lambri, fayans yenilemeleri yapılarak okulun boyaması yapıldı. Köy lojmanının yenilemesi yapılırken okul bahçesinin peyzaj düzenlemeleri de yapıldı. 

“ATIL DURUMDAKİ OKULUMUZ SPOR ALANI YAPILDI”


Kandıra Hacımazlı Köyü sakinlerinin fındıkçılıkla uğraştığını söyleyen Köy Muhtarı Musa Dinç, “Okulumuz, taşımalı eğitime geçtikten sonra atıl bir duruma düşmüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıl durumda olan bu okulumuzu çocuklarımız için oyun alanına çevirdi. Burada masa tenisi, satranç ve dart gibi oyunları oynayabiliyorlar. Çocuklarımız burayı belirli saatlerde çocuk oyun alanı olarak kullanıyorlar. Ayrıca burayı düğün cemiyetlerinde ve herhangi bir toplantı da kullanabiliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.


“OKUL VE LOJMAN BİNASI TAMİR EDİLDİ”

Muhtarlık Azası ve Hacımazlı Köyü sakini Rıza Açıkgöz ise (63) “Burası eskiden bir harabeydi. Belediyemiz buradaki dağınıklığı giderdi ve ağaçlandırma yaptı. Buradaki okul ve lojman binası tamir edildi. Daha sonra içeri de çocuklar için masa tenisleri kurdular. Çocuklar burada oynuyor ve vakit geçiriyor. Çalışmalarından dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“DAHA İYİ BİR HALE GETİRİLDİ”


8. Sınıf öğrencisi Yusuf Can Yağız (14), “Eskiden burası döküntü halinde bir yerdi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi burayı yeniledi ve çok daha iyi bir hale geldi. Tenis masası, satranç ve dark getirildi. Biz buraya her gün arkadaşlarımızla gelip oynayabiliyoruz. Ayrıca bahçedeki açık alanda futbol ve saklambaç oynayabiliyoruz” diye konuştu.


Geri Dön