29 / 03 / 2024

Kocaeli Kandıra'da yol yenileme çalışmaları başladı!

Kocaeli Kandıra'da yol yenileme çalışmaları başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin sahil köyleriyle ve geleneksel yapısıyla dikkat çeken Kandıra ilçesindeki birçok köy yolunda çalışma başlattı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin sahil köyleriyle ve geleneksel yapısıyla dikkat çeken Kandıra ilçesindeki birçok köy yolunda çalışma başlattı. Ana ve bağlantı yollarının modernizasyonu için ihaleler yapılarak proje imalatlarına başlandığı, yol imalatları, bakım ve onarım işlemlerinin tamamlandığı Kandıra köylerine, adeta çıkarma yapıldı.


YOL YAPIM İHALELERİ


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri Kandıra köylerinde hummalı bir çalışma yürütüyor. İlçenin birçok köyünde devam eden çalışmalar kapsamında Kandı’ranın kuzeyinde bulunan Seyrek, Sarısu, Kerpe, Doğancılı mahalleleri arasında 18 bin 700 metrelik bağlantı yolu ile Akçabeyli, Taşlıaçma, Mahallesi arasında yapılacak 2 bin 800 metrelik bağlantı yolu ihalesi tamamlandı.



PROJE İMALATLARINA BAŞLANDI


Kandıranın güneyinde bulunan Bozburun, Karlı, Bağdatlar, Mancarlar, Hocalar, Tafralar, Sofralar, Davutlar mahalleleri arasında 11 bin 500 metre bağlantı yolu ile Davutlar, Arıklar, Işıklar mahalleleri arasındaki 3 bin 700 metre bağlantı yolu ve Çalyer, Bulduk, Deliveli mahalleleri arasındaki 6 bin metre uzunluğundaki yolların da ihalesi tamamlandı. Yaklaşık 20 köyü ilgilendiren ihale kapsamında proje imalatlarına başlandı.


SAHİL KÖYLERİNDE DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Kandıra sahil yolu, Bağırganlı, Seyrek mahalleleri arasındaki 6 bin 800 metre bağlantı yolu ile Kefken Gürgenpınar mahallesinde 500 metrelik yol alt yapısı hazırlanarak yüklenici firma tarafından üst yapı kaplaması tamamlandı. Bu kapsamda Sarısu, Çalköy, Kandıra şehir merkezine giden bağlantı yolu ile Kandıra Cezaevi, Akçaova mahalleleri arası bağlantı yollarında asfalt yama, bakım ve onarım çalışmaları da sona erdi. Ayrıca Döngelli Karaaliler mahalleleri arasındaki 2 bin 500 metre uzunluğundaki yolda asfalt serim çalışmaları başladı. Kandıra sahillerinde Babalı, Tuzağzı, Dikili mahallelerinin 3 bin 900 metrelik bağlantı yolu ise sathi kaplama yapılarak bakım onarım işi bitirildi.


İMALATLAR SÜRÜYOR


Öte yandan 17 bin 700 metre uzunluğundaki Karaağaç baraj yolu, Bağırganlı yolu, Pınarlı ve Beylerbeyi stat yolunda terasman çalışmaları tamamlanmış olup, Çerçilli Avdanlı yolunda imalatlar sürüyor. Kandıra ilçesi Bağırganlı, Beylerbeyi, Çerçilli, Antaplı, Hacımazlı, Safalı, Bollu mahallelerinin 16 bin 800 metre bağlantı yolları ile Beylerbeyi, Antaplı, Erikli, Belen, Kaypalı mahalle içi ana yolları, 3 bin 500 metre uzunluğundaki yollarda imalatlar tamamlandı. İhale kapsamında Çerçilli, Avlanlı, Safalı Bollu, mahalleleri arasındaki 3 bin 400 metre uzunluğundaki yolların imalatı ise devam ediyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön