26 / 04 / 2024

Kocaeli Kent Mezarlığı yeni binasına kavuşuyor!

Kocaeli Kent Mezarlığı yeni binasına kavuşuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent mezarlığı binasının kaba inşaatını tamamladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi cenaze hizmetlerini yürütmek için Kent Mezarlığı’nda yeni bir bina hayata geçirdi. Binanın son rötuşları sürüyor. KocaeliPark Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü cenaze hizmetleri yeni binanın tamamlanmasının ardından Kent Mezarlığı’nda devam edecek. Çalışmaları neredeyse tamamlanan bina mezarlığın girişinde bulunuyor.


Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde en önemli hizmet olan cenaze hizmetleri uzun yıllardır Asri Mezarlık’taydı. Asri mezarlığın yetersiz kalmaya başlaması nedeniyle cenaze hizmetleri, yeni binanın tamamlanmasının ardından Kent Mezarlığı’nda yapılacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından projesi hazırlanan yeni ve modern hizmet binasının kısa süre içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.


Yeni bina içerisinde hem bayanlar için hem erkekler için gasilhaneler, modern bekleme alanları, insan vücut ısısına duyarlı morglar, mescit ve tüm işlemlerin elektronik ortamlardaki takip edilmesini sağlayan elektronik duyuru ve takip sistemleri bulunuyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön