25 / 04 / 2024

Kocaeli Köprülü Kavşak'taki yan yol trafiğe açıldı!

Kocaeli Köprülü Kavşak'taki yan yol trafiğe açıldı!

Yahya Kaptan’da yapımı süren köprülü kavşak da şehrin ulaşımda yoğun olan noktalarından birini daha akıcı hale getirecek. Çalışma kapsamında köprünün Yenişehir Mahallesi yönündeki yan yolu trafiğe açıldı





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede büyük mesafe kat ettiği Yahya Kaptan Köprülü Kavşak çalışmasında ulaşım şekillenmeye başladı. Kavşak henüz bitmedi ama Yenişehir Mahallesi yönündeki yan yolun trafiğe açılması bile ulaşımı büyük ölçüde rahatladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığı, trafik ışıklarını ortadan kaldırarak ulaşımın akıcı hale gelmesini sağlayacak köprülü kavşak çalışmalarıyla kent trafiğini rahatlatıyor. Yahya Kaptan’da yapımı süren köprülü kavşak da şehrin ulaşımda yoğun olan noktalarından birini daha akıcı hale getirecek. Çalışma kapsamında köprünün Yenişehir Mahallesi yönündeki yan yolu trafiğe açıldı. Yan yoldaki transit geçiş araç yığılmasını önleyerek trafiği rahatlattı.




KİRİŞLER YERLEŞTİRİLİYOR


Yaya geçişlerini güvenli bir şekilde sağlamak için köprü altına üzeri kapalı bir geçiş oluşturuldu. Köprünün Yahya Kaptan yönündeki kirişleri de hızla yerleştiriliyor. Transit bölümün köprüye çıkan kısmında ise dolgu için yan paneller konumlandırılıyor.




TRANSİT GEÇİŞ OLACAK


D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçların yoğunlaştırdığı yol, köprüyü kavşakla rahatlatılacak. Çalışmayla D-605 köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne geçişler köprü altından olacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşak, köprüyle rahatlayacak.




250 METRELİK KÖPRÜ


Köprü 250 metre uzunluğunda olacak 2x2 şeritli olarak yapılıyor. Köprünün yan yolları da 2 şeritli olarak düzenleniyor. Projede yan yollarla birlikte toplam 900 metre yol yapılmış olacak. Köprünün altından geçen Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı da 2x2 şeritli yapılıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön