26 / 04 / 2024

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçay Tramvay Hattı projesini hayata geçiriyor...




Ağustos ayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında onaylanan Kuruçeşme Tramvay Hattı için ihale yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Ana Hizmet Binasında E-İhale olarak gerçekleştirilen ihaleye 7 firma teklif sundu. İhalede en yüksek teklif 116 milyon 774 bin lira ile Metro İstanbul AŞ tarafından verilirken en düşük teklif 61 milyon 321 bin lira ile HLZ Turizm İnşaat ve Gürtur İnşaat ortaklığından geldi.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

332 METRE ÇELİK TRAMVAY KÖPRÜSÜ İNŞA EDİLECEK

Plaj yolu - Kuruçeşme arasında inşa edilecek olan tramvay hattı Plajyolu durağından Kuruçeşme kavşağına doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü ile geçecek. Mevcuttaki D-100 İstanbul yönüne gidiş için İzmit batı gişeler bölgesi yazıhaneler mevkiinden bağlantı sağlanacak ve Kuruçeşme kavşağı yeniden düzenlenmiş olacak. Kuruçeşme Tramvay Hattı Yapım İşi ile İzmit Otogarı’ndan Kuruçeşme’ye ulaşım daha hızlı ve konforlu bir biçimde gerçekleşecek.


1 İSTASYON 2 YAYA KÖPRÜSÜ


Proje kapsamında toplamda 812 metre çift hat için 1 adet istasyon ve 2 adet yaya köprüsü inşa edilecek. Tramvay hattının geçtiği güzergâhta yer alan mevcut yollar ve İzmit -İstanbul yönü Batı Otoyol girişi yenilenecek. Güzergâh üzerindeki altyapıların deplasesi de bu proje kapsamında yapılacak. Hattın enerjisini sağlamak amacıyla 1 adet Trafo merkezi de kurulacak.

 


Geri Dön