27 / 04 / 2024

Kocaeli liman kenti haline geliyor!

Kocaeli liman kenti haline geliyor!

Kocaeli liman kenti haline geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli'nin her geçen gün biraz daha liman kenti olduğu ve yaşama alanının kısıtlandığına dikkat çekti.



Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Kuşkan düzenlediği basın toplantısına önemli konulara değindi. İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Kuşkan, Kocaeli'nin her geçen gün biraz daha liman kenti olduğu ve yaşama alanının kısıtlandığına dikkat çekti. Kocaeli'nde artan liman sayısı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kuşkan "Çeşitli defalar kentte limanlar yapılırken bu konuda uyarılarda bulunduk. Birçok defa Kocaeli'nde yapılan limanların kenti büyük sıkıntıya sokacağını belirttik. Kocaeli Türkiye'nin en stratejik noktalarından bir tanesi hem Karadeniz'e hem Marmara'ya kıyısı olan bir kent olduğu için, İstanbul boğazına yakın ve sanayi başkenti bir şehirdir. Limanlar bu sayıda iken yani yaklaşık 40 civarında iken şehrin bu denli yaşanılmaz hale gelmesi gayet normal. Kocaeli'nin liman kenti olması rantın artması demektir" dedi. 


YAPILAN İŞLEM HUKUKA AYKIRI' 


Limanların bu denli artması ile beraber sürdürülebilir yaşamın da kötüleşeceğini belirten Kuşkan, "Körfez kıyılarında birbirlerine komşu, yakıcı, yamçı birçok yük gemisi yanaşıyor. Olası bir kaza durumunda Allah korusun doğu Marmara'nın büyük bir felakete uğraması kaçınılmaz" ifadelerini kullandı. Ardından MIA Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Kuşkan "Mahkeme kararında öncelikle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin dava konusu uygulama imar planı değişikliğini yapma yetkisinin bulunmuyor ve bu işlem yetki açısından hukuka aykırıdır" dedi. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön