29 / 03 / 2024

Kocaeli Symbol AVM 11 Haziran'da açılacak!

Kocaeli Symbol AVM 11 Haziran'da açılacak!

Dünyanın en büyük spor malzemeleri marketler zincirlerinden biri olan Fransız merkezli Decathlon firması, Doğu Marmara’nın en büyük karma projesi olan Symbol AVM’de hizmete girecek.



Dünyanın en büyük spor perakende zincirlerinden Decathlon, Symbol AVM’de şube açacak. Türkiye’de 11. mağazasını açmaya hazırlanan Decathlon’un Symbol AVM ailesine katılması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına Decathlon Türkiye CEO’su Boumedienne Boualaoui, Kavanlar Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen, Symbol AVM Genel Müdürü Yavuz Güler, Decathlon İş Geliştirme Bölge Direktörü Esat Efendigil ve Decathlon İş Geliştirme Müdürü Efe Özdemir katıldı.


DOĞU MARMARA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK


Decathlon İzmit Mağazası, halen Koçtaş Mağazası’nın bulunduğu D-100 Karayolu kenarındaki binanın boş olan 4 bin metrekarelik bölümünü kiraladı. Sporu bir yaşam tarzı olarak benimseyen tüketicilerin bisiklet, paten, dalış, kamp, takım sporları, kayak gibi her türlü outdoor ve indoor aktiviteleri için ihtiyacı karşılayacak olan Symbol AVM’deki Decathlon, 3 bin metrekarelik alanıyla Kocaeli ve Doğu Marmara’nın en büyük spor mağazası olacak.


“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”


Basın toplantısında konuşan Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, “18 ay önce Symbol inşaatına başladık. Kısa süre sonra da açılışını gerçekleştireceğiz. Medical Park’ın devrini yaptık. 15 Temmuz’da hastanenin açılışı yapılacak. AVM’yi 11 Haziran’da yapacağız. Yüzde 95 civarında doluluk oranı var. Başarılı bir şekilde gidiyoruz. Bugün çok daha heyecanlıyız. Symbol’e bir şeyler kattığımıza inanıyoruz. Decathlon da aramızda olacak. Büyükşehir ve diğer belediyeler spor anlamında ülkeye bir şeyler kattılar. Spor malzemeleri konusunda eksik kısmını tamamlayacaklar. Geldikleri için teşekkür ediyorum. Bize güç katacaklar. Kavanlar olarak maddi açıdan 1,7 milyon TL’lik rakamı silerek Decathlon’u buraya getirdik” dedi.


 


3 MİLYON TL YATIRIM


Kavan’ın ardından konuşan Decathlon Türkiye CEO’su Boumedienne Boualaoi, İzmit’e gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Kocaeli 4 yıldır gelmek istediğimiz şehirdi. Symbol’un parçası olmak bizim için önemli. Sadece Symbol’e değil Kocaeli’ye büyük katkı sağlayacağız. Asıl amacımız Türkiye’de sporu büyün insanlara ulaşılır kılmak. Umarız İzmit’teki müşterilerimiz Decathlon’a yakın oldukları için mutlu olurlar, çünkü biz onlara yakın olduğumuz için mutluyuz. Yatırımdan ziyade İzmit bizim için hedefti. Spora böyle inanan bir kentte olmaktan dolayı mutluyuz. Mağazamız 3 bin metrekare alanda 8 bin farklı ürün çeşidi içerecek. 45 farklı spora ürün sağlayacağız. Yaklaşık 60 kişiye iş imkanı sağlayacağız. 3 milyon TL yatırım yapılacak” diye konuştu.



İMZALAR DA ATILDI


Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen ise, “1992’den beri AVM geliştirici şirketi yapıyoruz. Kavanlarla ilişkimiz 2 sene öncesine dayanıyor. Decathlon ile olan birlikteliğimiz 2008 yılında başladı. Türkiye’de ilk mağazalarını birlikte açmıştık. Decathlon burada yer alarak projeyi taçlandırdı. Decathlon yetkilileri 2 ay önce burayı ziyaret ettiler. Sonrada süreci hızlandırdık. İki taraf da çok olumlu baktı” dedi. Konuşmaların ardından Decathlon Türkiye CEO’su Boumedienne Boualaoi ile Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan tarafından hazırlanan protokole imzalar atıldı. Törenin sonunda katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Kocaeli


Geri Dön