19 / 04 / 2024

Kocaeli Yuvacık konut yatırımlarıyla büyüyor!

Kocaeli Yuvacık konut yatırımlarıyla büyüyor!

İstanbul"un doğusuna genişleyen ve Türkiye"nin en büyük sanayi bölgesi Kocaeli konutlaşmada da büyüyor. Özellikle Kocaeli"nin yeşil ve güneşin birleştiği deniz manzaralı Yuvacık yeni yuvarlara kucak açıyor



İstanbul"un doğusuna genişleyen ve Türkiye"nin en büyük sanayi bölgesi Kocaeli konutlaşmada da büyüyor. Özellikle Kocaeli"nin yeşil ve güneşin birleştiği deniz manzaralı Yuvacık yeni yuvarlara kucak açıyor. Osmanlıya ev sahipliği yapmış olan Yuvacık"ta uygun fiyatlı sosyal projelerden birisi olan Ertuğrul Gazi Konakları projesi hayata geçirilecek.

YUVACIK BÖLGESİ KONUTLAşžMADA NEDEN İLGİ GÖRÜYOR

Yuvacık İzmit ´e 12 km mesafede ana yol ile bağlı olup ayrıca 10 km mesafede farklı güzergahta, İzmit Merkeze bağlanan alternatif güzergahlarda mevcut. Yuvacık İzmit Körfezinin doğu ucunda 25 km2 alana sahip yayla görünümde olup ggüneyi daha sert tapoğrafya ya sahip, doğal güzellikleri içinde barındıran ormanlık alanlar ile zengin su kaynaklarına sahiptir. Kocaeli ve çevresinin en zengin su kaynaklarına sahip olduğundan Yuvacık Barajı 1997yılında bitirilerek, yıllık 166 milyon m3 su kapasitesiyle 2020 yılına kadar Kocaeli ve çevresinin su ihtiyacını karşılayacağı hesaplanmaktadır. Yuvacık İzmit Merkezine yakınlığı ulaşım imkanlarının kolay olması boş alanlarının büyüklüğü ile zengin nüfus potansiyeline sahiptir.

AKADEMİSYEN GRUP"TAN DENİZ YEşžİLLİK VE KENT MANZARALI PROJE

İzmit"e 12 km"lik mesafede güneş, yeşil ve deniz manzarası ile bölgenin en gözde mevkisi olan Yuvacık konut projeleri ile büyüyor. Uygun fiyata konut üretip satan Akademisyen İnşaat Yuvacık Paşadağı mevkiinde hayata geçirilecek olan Ertuğrul Gazi Konakları projesi satışa sunuldu. Akademisyen Grup Genel Müdürü Kemal Demir ilke edindikleri kaliteli ve uygun fiyatlı projelerinin beşincisi olan projenin 11.700m2 arsa üzerinde 170 konut olarak planlandığını söyledi.

KONUT PROJELERİYLE BÜYÜYEN YUVACIK OSMANLI"DAN YADİGAR

En son Akademisyen Grup"un yeşil alan ile birlikte deniz ve kent manzaralı Ertuğrul Gazi Konakları"nın yapma kararı aldığı Yuvacıkta 2000 yılı sayımı sonucunda nüfusu 12.101 iken 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından bölgede inşa edilen, kalıcı konutlar, Paşadağı Mahallesinde Kocaeli Valiliğince inşa edilen Irak Konutları, yine Paşadağı Mahallesinde Onurcan ve Ekşiler Kooperatifleri ve YSE Konutları, Tokludere mevkiinde inşa edilen villalar ile bölge zemininin sağlam olması nedeniyle nüfusu 20.000"i bulmuştur. Yuvacık"ın tarihinden günümüze kadar zaman içerisinde çeşitli arkeolojik kalıntılar bulunmuş olup bunlardan bazıları Osmanlılar"dan kalma Yuvacık barajının üst kısmında tarihi Kemer Köprü, tarihi çeşmeler, su değirmenleri, çeşitli oyma taşlar, ahşap ve kerpiçten yapılmış evler gibi birçok eser mevcuttur.
 


Geri Dön