29 / 03 / 2024

Kocaeli'de 10 ayda 549 bin 594 kişi deniz ulaşımını kullandı!

Kocaeli'de 10 ayda 549 bin 594 kişi deniz ulaşımını kullandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü bu yılın ilk 10 ayında deniz ulaşımında toplam 549 bin 594 kişinin taşındığını kaydetti.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü bu yılın ilk 10 ayında deniz ulaşımında 549.594 kişinin taşındığını kaydetti. Konforlu, ekonomik ve hızlı hizmet verme hedefiyle yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , İmar edilen iskeleler ve modernize edilen bekleme solanlarıyla deniz ulaşımına olan ilgiyi arttırdı.




GÜVENLİ YOLCULUK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin önemli hizmetleri arasında yer alan deniz ulaşımında diğer bir öncelikse güvenli yolculuğun sağlanması. Bu amaçla, Vapurlarda ve Deniz otobüslerinde modern teknoloji kullanılıyor. Deniz otobüsü ve vapurlarında kaliteyi ve güvenliği ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi kurulduğu yıldan bu yana tecrübeli kaptanlar ve çalışanlar ile hizmet vermeye devam ediyor.




GÜNDE 120 SEFER


Deniz ulaşımında 5 hatta kış tarifesinde 100 sefer, yaz tarifesinde ise toplamda 120 sefer yapılmaktadır. İzmit-Gölcük-D.Dere-H.Dere-Ulaşlı-Ereğli-K.Mürsel-Hereke-Yarımca-T.Çiftlik- Derince olmak üzere toplam 11 iskeleye sefer yapılmakta olup yaz aylarında ada seferleri için Darıca iskelesine de sefer yapılmasıyla birlikte 12 yerleşim birimine ulaşmaktadır.




ENGELLER KALDIRILDI


Kara taşımacılığına göre hızlı olmasıyla da dikkat çeken Deniz Ulaşımı İlçeler arasında yolcularını taşıyor. Kent genelinde özellikle deniz otobüsleri sürati nedeniyle tercih sebebi oluyor. Deniz otobüsleri ve vapurlarda vatandaşlar için her şey düşünülmüş. Kent Kart sistemiyle desteklenen ulaşımda bekleme solanlarının kalitesi, turnikelerin yeni sistemle donatılmasıyla özürlü vatandaşların geçişini kolaylaştırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön